Público
Público
eleccions 14-F

Allau de peticions per intentar evitar la participació en les meses electorals en plena pandèmia

Més de 9.000 persones presenten excuses per no formar part de les meses en els eleccions del 14-F, segons el TSJC. Es tracta de dades parcials que no inclouen el conjunt de Catalunya, i n'hi podrien haver més fins a esgotar el termini. 

Tots els candidats i candidates a les eleccions del 14-F.
Els candidats a la Presidència de la Generalitat, abans de començar el debat de La Vanguardia. LA VANGUARDIA

Més de 9.000 persones han presentat excuses per no formar part de les meses electorals el 14-F, segons dades facilitades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Són dades parcials, d'algunes Juntes Electorals del territori. En concret, fins divendres passat, la junta de Barcelona havia rebut 3.250 excuses; la de Granollers, 849; la de Terrassa, 622, i la de Sant Feliu de Llobregat, 838. A més, fins aquest dimarts, a la junta de Vic s'han rebut 463 peticions; a la de Vilanova i la Geltrú, 356; a la d'Igualada, 384; a la junta de Sabadell han registrat 1.012 excuses; a la d'Arenys de Mar, 648, i a la de Reus, 687. En total, són 9.109 excuses presentades.

El nombre de peticions, però, podria augmentar encara ja que el termini per impugnar la incorporació a una mesa electoral és de set dies naturals des que es rep la comunicació. Tot i això, finalitzat el termini i fins al moment de conformar les meses, les Juntes Electorals atendran totes aquelles causes sobrevingudes.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?