Público
Público

Aquest estiu viu la Història com mai l’havies vist

Conèixer el món medieval o els jaciments grecs i romans són algunes propostes de Patrimoni per aquest agost que es combinen amb concerts, espectacles, visites teatralitzades i gastronomia arreu del territori català.

Sant Pere de Rodes

CONTINGUT PATROCINAT

La Generalitat ha organitzat per aquest estiu un centenar d’activitats als museus, monuments i jaciments per tal que els ciutadans i turistes que visiten Catalunya coneguin i descobreixin el patrimoni cultural català d’una manera lúdica i diferent.

Al llarg del que queda d’estiu, dintre de les activitats de Viu el Patrimoni -que l’any passat van gaudir més de 35.000 persones- a Barcelona destaca l’espectacle teatral i musical “El Tron” al Castell de Cardona o participar al Taller de Circ al Museu d’Arqueologia de Barcelona. A les comarques gironines es pot visitar al vespre els jaciments grecs i romans a “Empúries, cap al tard”, escoltar els concerts de música medieval a Sant Pere de Rodes, o gaudir de les “Mininits de pirates a Sant Pere de Rodes” i de diverses activitats a Ullastret.

A les comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre també es pot gaudir aquest agost dels "Capvespres Cartoixa d'Escaladei", així com de l'obra "Reflexions d'un pare cartoixà", que convida al visitant a viure una experiència personal i íntima per aproximar-se a la vida contemplativa cartoixana. També el teatral "Mr. Stone i el misteri de les tombes reials de Santes Creus" ens proposa conèixer tots els secrets que amaga el monestir o visitar el sempre impressionant teatre romà de Tarraco.

A Tarragona també es pot aprofundir amb les visites teatralitzades de "Quitèria, la minyona d'Escornalbou" i a les Terres de Lleida destaquen els concerts d'estiu a la ruta del Cister al convent de Sant Bartomeu de Bellpuig i el del pròxim 17 d'agost al vespre de Les Kol·lontai.

Aquest any es consoliden algunes de les activitats més arriscades i atractives que es van posar en marxa als monuments i jaciments de la Generalitat, com és el Mercat de Santa Teca Escornalbou, una iniciativa única al país que recupera el patrimoni arquitectònic i històric i el vincula amb la gastronomia i la cultura, posant l’accent en la qualitat, la proximitat, l’ecologia i la sostenibilitat.

Seguint amb la música, cal destacar els ja clàssics festivals de música de la Schubertíada a Vilabertran i el de Sant Pere de Rodes, on la proposta musical d’Antonio Madueño suma música medieval i patrimoni arquitectònic: tallers de reconstrucció d’instruments musicals i de cant o polifonia medieval i concerts.

Cartell Viu el Patrimoni

Cartell Viu el Patrimoni

També destaquen les activitats dels Casals d’Estiu, com les Vacances al mNACTEC a Terrassa, que proposa tallers infantils per aprofitar les vacances d’estiu descobrint el món i oferint una sèrie d’activitats al voltant de la ciència i la tècnica, la cultura, la robòtica, la química, el tèxtil, l’animació audiovisual o el teatre. Una altra activitat és Exploradors del Temps què, organitzat pel Museu d’Història de Catalunya, explora cada dia una època diferent: dilluns, la prehistòria; dimarts, antiga; dimecres, medieval; dijous, moderna i divendres, contemporània.

El detall de les activitats es pot consultar a l’agenda en línia patrimoni.gencat.cat/estiu.