Público
Público

Aragonès torna a plantar el Consell de Política Fiscal i Financera 

El conseller ha enviat una carta a la ministra d'Hisenda, Maria Jesús Montero, denunciant  la poca funcionalitat de l'òrgan multilateral per prendre decisions. Pere Aragonès tampoc va assistir a l'últim Consell pel mateix motiu i emplaça a Madrid a posar esforços en els canals bilaterals entre Catalunya i l'Estat.

El vicepresidente del Govern, Pere Aragonès, apuesta por pactar una "unidad estratégica" entre las fuerzas independentistas en una entrevista con EFE/EFE

AGÈNCIES I PÚBLIC

La Generalitat ha decidit no participar en el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) que se celebrarà demà en sessió telemàtica, en considerar que aquest mecanisme no és "un espai propici per a l'adopció de consensos efectius i debats productius".

El vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Pere Aragonès, ha enviat una carta a la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, en la qual exposa els motius pels quals cap representant de la Generalitat intervindrà en la propera sessió del CPFF, malgrat ser a distància.

"Els motius que justifiquen la no participació són fonamentalment els mateixos que van justificar la nostra absència en les convocatòries anteriors i que hem tingut ocasió de comentar en diverses ocasions", explica Aragonès en la missiva, a la qual ha tingut accés Efe.

El conseller indica que el mecanisme actualment fixat per a la presa de decisions del si del Consell, així com la pròpia composició del ple i la majoria de vots reservada al Ministeri d'Hisenda dificulta que aquest organisme sigui una eina útil per a la presa de decisions consensuades amb les autonomies.

La Generalitat destaca, en aquest sentit, que veu "més adequada" la celebració de reunions bilaterals, com la Comissió Bilateral Estat-Generalitat que va tenir lloc el passat 1 d'agost, per tractar els temes que concerneixen al finançament de Catalunya, tenint a més en compte el context polític actual.

En aquella reunió, el govern central ja va convidar a la Generalitat a participar dels òrganis multilaterals per tractar diverses qüestions, pel que l'executiu català va acusar a Madrid de no entendre què vol dir "bilateralitat".