Público
Público

ATEMPTAT BARCELONA Habilitats dos espais a l'aeroport del Prat per atendre els familiars de les víctimes

Entre les víctimes i els ferits hi ha menors d'edat i de més d'una vintena de nacionalitats. Metro i autobús de Barcelona no pararan aquest divendres a La Rambla a causa del perímetre de seguretat establert al lloc de l'atemptat.

Ambulàncies al centre de Barcelona després de l'atemptat. EUROPA PRESS

agències

Els Mossos d'Esquadra, la Creu Roja i Protecció Civil han habilitat dos espais a l'aeroport de Barcelona per rebre els familiars afectats per l'atemptat ocorregut ahir a la Rambla de la Ciutat Comtal.

El terrorisme gihadista va colpejar ahir a Espanya per segona vegada des de 2004 amb un atemptat a les Rambles de Barcelona en què els terroristes van irrompre amb una furgoneta a la zona de vianants causant la mort de 13 persones i ferides a prop d'un centenar, de les que 15 estan greus.

Entre les víctimes hi ha menors d'edat i de nacionalitat espanyola, francesa, alemanya, holandesa, argentina, veneçolana, belga, peruana, romanesa, irlandesa, cubana, grega, macedònia, britànica, austríaca, pakistanès, taiwanesa, canadenc, equatoriana, nord-americà, filipina, kuwaitià, turca i xinesa.

Es dóna la circumstància que els treballadors d'Eulen Seguretat, responsable dels controls d'accés a l'Aeroport de Barcelona-el Prat van decidir dijous suspendre temporalment la vaga indefinida que mantenen des de dilluns passat, 14 d'agost, després de l'atemptat de Barcelona.

Transport públic afectat

Metro i autobús de Barcelona no pararan aquest divendres a La Rambla a causa del perímetre de seguretat establert al lloc de l'atemptat de dijous. La Línia 3 del Metro no paren a les estacions contigües de Liceu i Drassanes; els autobusos no circulen per la Rambla ni pel costat Llobregat de la plaça Catalunya, ha informat Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

El servei de metro ha començat normalment a les 5 del matí excepte en les dues estacions esmentades, per les quals passa però on no poden baixar ni pujar passatgers. A l'estació de la plaça Catalunya s'han tancat els accessos del costat mar, de manera que els passatgers de la Línia 3 han d'entrar i sortir pels accessos de la Línia 1 --costat muntanya de la plaça--.

Quant a l'autobús, les línies V13 i 59 no circulen per la Rambla: van per la Via Laietana; tampoc van pel costat Llobregat de la plaça Catalunya, de manera que la terminal de la línia 66 es trasllada temporalment a la ronda Universitat. TMB afegeix que el servei de diverses línies durant el matí també pot quedar afectat per altres restriccions i la congestió de trànsit.