Público
Público

ATEMPTATS CATALUNYA La Generalitat demana a Casa Reial que retiri de les xarxes les fotos amb menors ferits

La Direcció d'Atenció a la Infància i Adolescència demana en una carta que es retirin les fotografies de les visites dels reis a hospitals perquè suposa "una ingerència en el dret a l'honor, la intimitat i la pròpia imatge de les víctimes menors d'edat".

Els reis Felip i Leticia van visitar alguns ferits als hospitals de Barcelona. EUROPA PRESS

agències

La Direcció d'Atenció a la Infància i Adolescència de la Generalitat ha enviat una carta a la Casa Reial per demanar que es retirin de les xarxes socials i de la seva web les fotografies de nens i adolescents víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils (Tarragona), en al·lusió a les imatges de les seves visites a hospitals.

En un comunicat aquest dimecres, la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies ha recordat que la publicació i difusió d'aquest tipus d'imatges suposa una ingerència en el dret a l'honor, la intimitat i la pròpia imatge de les víctimes menors d'edat, i ha afirmat que Casa Reial va publicar fotografies "sense cap filtre" de preservació de la imatge dels nens.

A la carta, la Generalitat assenyala que la utilització d'imatges de nens que han viscut experiències traumàtiques està "expressament prohibida" per la legislació de protecció a la infància i l'adolescència, i que els poders públics han de vetllar amb un interès especial pel dret a la intimitat i l'honor dels menors.

El text també recull que aquests principis són a la Convenció de Nacions Unides sobre els drets dels nens, que afirma que cap nen pot ser subjecte de "interferències" arbitràries o il·legals en la seva vida privada i té dret a la protecció de la llei contra aquestes interferències o atacs.

La setmana passada, la Conselleria va presentar una demanda de protecció similar davant la Fiscalia de Menors arran de la difusió d'imatges de víctimes menors dels atemptats de Barcelona i Cambrils, i també ho va fer davant el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC ) i el Col·legi de Periodistes de Catalunya.