Público
Público

ATEMPTATS CATALUNYA El president de Comunitats Islàmiques demana "institucionalitzar" la figura de l'imam

Des de Comunitats Islàmiques de Catalunya, Mohammad El Ghaidouni admet que actualment "qualsevol" pot ser imam, com és el cas de Abdelbaki És Satty. "Que l'imam tingui un certificat o no és una necessitat de la comunitat musulmana".

Interior de la mesquita de Ripoll. FOTO: Núria Segura Insa.

europa press

El president de Comunitats Islàmiques de Catalunya, Mohammad El Ghaidouni, ha expressat la necessitat "d'institucionalitzar" la figura de l'imam perquè, segons ha admès, "qualsevol ho pot ser", com és el cas de Abdelbaki És Satty, imam de Ripoll i cervell dels atemptats de Barcelona i Cambrils. "Que l'imam tingui un certificat o no és una reforma que s'ha de dur a terme i una necessitat de la comunitat musulmana", ha asseverat.

En una entrevista a Onda Cero, El Ghaidouni ha afirmat que no es pot deixar en mans de la junta directiva de la comunitat religiosa a la contractació de l'imam "sense establir criteris unificats" entre totes les comunitats religioses perquè puguin verificar " si l'imam compleix o no tots els requisits ".

"Hi ha pisos i llocs on es realitza una religió no normalitzada"

"Ha de constatar si un imam té antecedents o no. Aquest (el de Ripoll) sortia de complir quatre anys de presó a una altra comunitat autònoma", ha criticat el president de Comunitats Islàmiques de Catalunya. A més, ha explicat que les mesquites reben visites de l'Administració de l'Estat i que no entén com la junta directiva de la de Ripoll no va lliurar dades sobre Es Satty.

Mohamed El Ghaidouni ha admès que li consta que "hi ha pisos i llocs on es realitza una religió no normalitzada", com és el cas de Ripoll, en què el líder religiós va radicalitzar als joves terroristes i ha assenyalat que "el primer" que faran des Comunitats Islàmiques de Catalunya serà "portar el cas on s'hagi d'arribar".

"Cal fer una autocrítica seriosa del que s'està fent malament o del que no s'ha fet des de la comunitat musulmana, des de la societat civil i des de l'administració", ha subratllat.