Público
Público

Atemptats a la Rambla Investigats quatre joves per boicotejar amb ciment el text en àrab del memorial del 17-A a la Rambla

La Guàrdia Urbana investiga els presumptes autors pels delictes de danys al patrimoni i d'odi. El text de la placa diu "Barcelona, que la pau et cobreixi, oh ciutat de pau" i està escrit en català, castellà, anglès i àrab.

Placa del memorial per a les víctimes dels atemptats del 17-A boicotejada amb ciment. CCMA

públic

La Guàrdia Urbana ha identificat quatre persones com a presumptes autors del boicot al memorial dels atemptats del 17 d'agost a la Rambla de Barcelona. La placa, instal·lada a terra davant el mercat de la Boqueria, ha estat tapada amb ciment, danyant només el text escrit en àrab.

La policia ha obert diligències per danys al patrimoni i un presumpte delicte d'odi contra els quatre identificats, que van ser fotografiats mentre realitzaven l'acció. La policia va poder localitzar-los moments després dels fets pels voltants de la Rambla. 

L'atac s'hauria produït al voltant de les 18.00 h d'aquest dilluns. La inscripció tapada diu "Barcelona, que la pau et cobreixi, oh ciutat de pau", i està escrita en català, castellà, anglès i àrab. La brigada municipal ja ha pogut netejar i reparar la placa aquest mateix dilluns al matí.