Público
Público

Campdevànol decreta tres dies de dol pel feminicidi d'una noia de 21 anys

Els Mossos d'Esquadra van detenir dimecres la parella de la jove, un home de 35 amb antecedents per violència masclista. El cas es troba sota secret de sumari 

22/09/2022 - Dos policies davant de l'habitatge on van trobar la noia morta a Campdevànol.
Agents dels Mossos davant de l'habitatge on van trobar la noia morta a Campdevànol. Lourdes Casademont / ACN

L'alcaldessa de Campdevànol, Dolors Costa, ha declarat que el municipi està "en xoc" després de conèixer el feminicidi dimecres d'una veïna de 21 anys, presumptament a mans de la seva parella. El consistori ha condemnat els fets i ha decretat tres dies de dol oficial en solidaritat amb la família i amics. A més, s'ha convocat una concentració de rebuig contra aquest tipus de delictes.

Costa també ha demanat que cal un enduriment de les lleis perquè crims com el de la veïna de 21 anys "siguin perseguits i no quedin en la impunitat". "No pot ser que els delictes vagin augmentant i no s'estigui fent res", ha lamentat l'alcaldessa. Ni el consistori ni els serveis socials tenien constància d'algun tipus de violència cap a la jove.

Antecedents per violència masclista

Cap a dos quarts de tres de la tarda de dimecres, els Mossos d'Esquadra van rebre un requeriment del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) al domicili on vivia la víctima amb la seva parella. Segons fonts properes al cas, una ambulància va anar fins al pis per atendre la jove de 21 anys però no van poder fer res per salvar-li la vida. La Unitat d'Investigació de Ripoll es va fer càrrec del cas d'entrada.

En una primera versió, l'home, que té uns 35 anys i antecedents policials per delictes com violència masclista o trencament de condemna, hauria dit que la jove havia patit una caiguda i dimecres al matí li havia subministrat un medicament perquè estava adolorida. La parella no s'explicava, però, com havia mort.

Davant les sospites de criminalitat, la Unitat d'Investigació va activar el grup especialitzat en homicidis de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d'Esquadra a la regió policial de Girona. Fins al pis s'hi va traslladar la comitiva judicial -formada pel jutjat d'instrucció, el fiscal d'homicidis i forenses- per fer l'aixecament de cadàver. El cas està sota secret de sumari. Després de prendre declaració a la parella de la jove, els Mossos el van detenir per la seva suposada relació amb la mort de la noia.

La jove tenia múltiples ferides i contusions a tot el cos i algunes podrien ser de dies abans. L'autòpsia haurà de determinar les causes de la mort i, també, si hi podria haver hagut agressió sexual. A més, els forenses prendran mostres per enviar a analitzar a toxicologia per si pogués tenir alguna substància a l'organisme.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?