Público
Público

Càrregues policials contra antifeixistes de Girona i Terrassa quan es manifestaven contra actes amb la presència de Vox

Les manifestacions han provat de boicotejar actes de commemoració a la Constitució que organitzaven plataformes amb el suport del partit d'ultradreta. A Terrassa, els manifestants han cremat contenidors i la policia ha disparat bales de foam. La diputada cupaire Maria Sirvent rep un impacte de bala a la ciutat vallesenca.

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

Contenidor cremant a Terrassa durant una manifestació antifeixista. CCMA

La ciutat de Girona ha viscut moments de tensió aquest matí de dijous quan un grup d'antifeixistes han volgut boicotejar un acte de commemoració a la Constitució organitzat per Borbonia, una plataforma que compta amb el suport del partit ultradretà Vox i el PP. L'acte s'ha celebrat a la plaça U d'octubre, abans anomenada plaça de la Constitució.

Més d'una cinquantena de persones han passat per sobre del cordó policial i els Mossos d'Esquadra han carregat contra els manifestants. Segons els Serveis d'Emergències 18 persones han resultat ferides. Entre ells, 11 agents de la policia i set manifestants, un d'ells ferit de gravetat. A més, un manifestant ha estat detingut pels cossos de seguretat i ha sortit en llibertat a les 16.00 h amb càrrecs d'atemptat contra l'autoritat.

A Terrassa, una concentració antifeixista també  ha convocat amb l'objectiu d'evitar que Vox celebrés un altre acte a la ciutat. Un miler de concentrats han desafiat els cordons policials i els Mossos d'Esquadra han carregat contra els manifestants, que han cremat contenidors. La policia també ha disparat bales de foam contra els antifeixistes.

De moment, hi ha tres ferits confirmats a causa de les càrregues. A més, fonts de la CUP asseguren que la diputada anticapitalista Maria Sirvent ha rebut l'impacte d'una bala de foam dels Mossos d'Esquadra.