Público
Público

Carrers de Barcelona desperten plens de banderes d'Espanya

En poblacions de l'àrea metropolitana, com Sant Cugat del Vallès, l'Hospitalet de Llobregat o Cornellà també han aparegut aquestes ensenyes. Els Mossos d'Esquadra han identificat set joves, dels quals n'han denunciat quatre, per posar aquests adhesius en edificis i elements del mobiliari urbà.

Imatge de Twitter de les banderes espanyoles que han aparegut a Barcelona.

EFE

Alguns carrers de Barcelona han despertat aquest dijous plens de banderes espanyoles. Centenars de grans adhesius han aparegut col·locats en edificis i elements del mobiliari urbà de la capital catalana i de poblacions de la seva àrea metropolitana, com Sant Cugat del Vallès, l'Hospitalet de Llobregat o Cornellà.

Els Mossos d'Esquadra han identificat set joves, dels quals n'han denunciat quatre, per posar aquestes enganxines, de mida una mica superior al d'un foli. L'ordenança municipal considera una una infracció de les ordenances enganxar cartells i adhesius al mobiliari urbà i la via pública. Segons han informat a fonts policials, dels set identificats tres son menors d'edat, mentre que els quatre que tenen més de 18 anys han estat denunciats per infringir l'ordenança municipal.

Els set joves han estat identificats a la una de la matinada al Passeig de la Bonanova, a la zona alta de la capital catalana, quan portaven uns 50 d'aquests adhesius.

Per la seva banda, fonts de l'Ajuntament de Barcelona han indicat que, com es fa sempre quan apareixen pintades o adhesius al mobiliari urbà, els serveis municipals estan procedint a la seva retirada.

Segons les mateixes fonts, els adhesius amb la imatge de la bandera espanyola han aparegut principalment a la zona del Passeig de Gràcia, l'avinguda Diagonal i al districte de Sarrià Sant Gervasi, on els Mossos han identificat els set joves.

Algunes institucions, com la seu del Síndic de Greuges de Catalunya, també han aparegut amb adhesius amb la bandera espanyola.

El delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha afirmat aquest dijous, durant una entrevista a l'emissora RAC1, que no té constància de si aquesta acció correspon a algun partit o entitat, i que ha conegut la notícia aquest matí. Millo ha dit, en aquest sentit: "suposo que ha d'estar a la llibertat de cadascú expressar-se públicament, igual que altres s'expressen en sentit contrari".

"Hi deu haver persones que han considerat expressar-se així. Suposo que hi ha persones que tenen voluntat d'expressar-se i ho fan de la millor manera que poden", ha afegit el delegat del Govern a Catalunya.