Público
Público

Cas Palau El fiscal rebaixa a 14 anys la petició de pena per a Millet i eleva a 8 la d'Osàcar

En el seu escrit final d'acusació, Emilio Sánchez Ulled també obre la porta a reclamar al PDECat els 6,6 milions d'euros que CDC hauria cobrat il·legalment a través del Palau. 

Millet i Montull al judici. EUROPA PRESS

AGÈNCIES I PÚBLIC

El fiscal Emilio Sánchez Ulled ha rebaixat la pena de presó sol·licitada per a l'expresident del Palau de la Música Fèlix Millet de 27 anys i mig a 14 anys i nou mesos per l'espoli de l'entitat musical. En les seves conclusions definitives, també ha baixat la pena que demana per a la mà dreta de l'antic màxim responsable de l'entitat, Jordi Montull, de 27 anys i mig a 10 anys i 10 mesos, mentre que ha elevat mig any la petició de pena per a l'extresorer de CDC Daniel Osàcar. A més a més, també obre la porta a reclamar al PDECat els 6,6 milions que CDC hauria cobrat en comissions.

Sánchez Ulled ha passat a demanar per a la filla de Jordi Montull, Gemma Montull, tres anys de presó dels 26 que li demanava inicialment, ja que passa de considerar-la de coautora a còmplice, i així podria evitar la presó perquè un dels anys pot substituir-se pel pagament d'una multa. El fiscal anticorrupció Emilio ha fixat per a Fèlix Millet i Jordi Montull una multa de 22 milions d'euros, mentre que per a l'exdirectora financera Gemma Montull ha demanat una multa de 10 milions, així com el pagament de 14.600 euros per substituir el tercer any de presó, el que li evitaria ingressar a la presó.

En la seva declaració del passat 8 de març, a les primeres sessions del judici per l'espoli del Palau, tant Fèlix Millet com Jordi Montull i la seva filla Gemma van reconèixer haver participat en el saqueig de l'entitat cultural i van assegurar que part dels diners sustrets va anar a parar a CDC, a través de les comissions que els feia arribar Ferrovial a canvi de l'adjudicació d'obra pública. El fiscal ha rebaixat la participació de Gemma Montull en aquesta trama al paper de còmplice i li ha retirat l'acusació per delictes de defraudació tributària, cosa que li ha permès reduir la seva petició final de pena fins als tres anys de presó, en aplicar també les atenuants de confessió i reparació del dany.

En el seu escrit de conclusions definitives, el fiscal remarca que Fèlix Millet i Jordi Montull han confessat en el judici i han aportat al jutjat importants sumes i béns, tot i que "no obstant no cobreixen l'estratosfèric perjudici causat" amb l'espoli. Per contra, per l'extresorer de CDC Daniel Osàcar, acusat de rebre les "picossades" de Ferrovial per valor de 6,6 milions d'euros a través del Palau de la Música, el fiscal ha augmentat la seva petició de pena fins als 8 anys de presó i deu milions d'euros de multa, enfront dels 7 anys i mig de presó que demanava inicialment.

El fiscal també ha incrementat en mig any la seva petició per als dos exdirectius de Ferrovial acusats, Juan Elizaga i Pedro Buenaventura, que d'aquesta manera afronten una sol·licitud de pena de cinc anys de presó. Per a l'exdirectora general del Palau de la Música Rosa Garicano, a qui el fiscal demanava inicialment una pena de vuit anys i mig de presó i una multa de dotze milions, el ministeri públic ha sol·licitat finalment sis anys i mig i una multa de 5 milions

Finalment, Sánchez Ulled també ha modificat el seu escrit perquè en cas de sentència contrària a CDC, es pugui reclamar al Partit Demòcrata (PDECat) -la formació hereva- els 6,6 milions d'euros que Convergència hauria rebut de forma il·legal a través del Palau. El fiscal subratlla que aquest import ha de ser "decomissat" a Convergència o a la formació "que l'hagi succeït".