Público
Público

Cases inundades i rescat d'ocupants de cotxes a Castelló per les fortes pluges

Una vintena de municipis han quedat força afectats per la llevantada que ha passat per la regió durant la matinada d'aquest divendres, on, en alguns casos, s'han registrat precipitacions de més de 200 litres per metre quadrat.

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

Vista general del pas subterrani a Nules completament innundat per les fortes pluges, a Castelló. EFE/Domenech Castelló

Rescat de persones atrapades als seus cotxes, retirada d'arbres caiguts i buidatges d'aigua han estat les principals actuacions dels bombers per les fortes pluges a la província de Castelló, que a més han intervingut davant la inundació de diverses urbanitzacions a Alcossebre.

Els bombers del Consorci Provincial de Castelló han intervingut des de la tarda de dijous i fins a primera hora d'aquest divendres en una vintena de localitats a causa de les fortes pluges, sobretot a Benicarló, Alcalà de Xivert i Alcossebre, les zones més afectades, segons han informat fonts de l'organisme.

A la zona d'Alcalà de Xivert i Alcossebre, on han caigut ja 225 litres per metre quadrat i a primera hora d'aquest matí torna a ploure amb força, s'han inundat les urbanitzacions situades al barranc de la Coloma, tot i que no ha estat necessari rescatar a persones.

Fonts de l'Ajuntament d'Alcossebre han assenyalat que els accessos a la localitat s'han obert, però cal circular amb precaució, i que la N-340 segueix tallada a l'altura d'aquest municipi, per la qual cosa s'estan desviant els vehicles per l'AP -7, mentre que les pluges han causat danys materials quantiosos, despreniment d'asfalt i ensorrament de murs.

En poc més de dotze hores, el Consorci de Bombers ha dut a terme 65 serveis relacionats amb l'episodi de pluges, i punts com Penyíscola, Vila-real o la Llosa han estat altres de les zones més afectades, segons fonts del Consorci.

Els bombers han actuat per una trentena d'avisos de persones que havien quedat atrapades en els seus vehicles a causa de la pluja, molts en passos propers a ponts, i també s'han multiplicat els serveis de buidatges d'aigua en habitatges, baixos i comercials, mentre que s'han retirat arbres caiguts a Borriana i Peníscola.

Així mateix, a primera hora d'aquest divendres bombers del Consorci han col·laborat en el trasllat d'algunes persones que necessitaven acudir als seus tractaments mèdics i que a causa de les dificultats d'accés per l'aigua no podien sortir dels seus habitatges.

Tota la província de Castelló es troba en preemergència per l'alerta vermella per pluges i en emergència a la costa, concretament a les comarques de la Plana Baixa, Plana Alta i Baix Maestrat.

L'episodi de pluges fins al moment no ha provocat danys personals, encara que es demana prudència a tots els ciutadans fins que no hagi finalitzat aquesta situació meteorològica tan adversa