Público
Público

Catalunya en Comú, el nom escollit pel nou partit dels comuns

La formació liderada per Xavier Domènech deixa fora la marca Podem.

Xavier Domènech en discurs de tancament de l'Assemblea fundacional dels Comuns

LAURA SAFONT

El partit dels comuns ja té nom: Catalunya en Comú. Així ho han decidit gairebé 3.500 inscrits de la formació, que han apostat per aquesta opció enfront de la que incorporava la marca Podem, En Comú Podem. Segons ha comunicat el partit, els vots s'han repartit entre 53,57% per Catalunya en Comú i 46,43% per En Comú Podem. La participació ha estat moderada, ja que han votat menys de la meitat de les persones inscrites abans d'obrir-se de nou el cens per votar el nom. 

Segons ha explicat aquest dilluns al matí la coordinadora de Comunicació de la formació, Elisenda Alamany, "Catalunya en Comú ens representa per tres raons". "La primera és que porta el nom del país que volem guanyar; la segona és que porta inserida la marca d’una confluència guanyadora, Barcelona en Comú; i en tercer lloc inclou en comú, que expressa la voluntat de fer nova política".

En la roda de premsa també ha intervingut el coordinador d'Organització, Xavi Matilla, que ha expressat la satisfacció de la formació per l’alta participació, malgrat que no ha votat ni la meitat del cens. "És la primera vegada que no només triem el nom d’una confluència, sinó el d’un espai per les properes dècades. Avui hem posat nom al canvi a Catalunya, i com no podia ser d’una altra manera la decisió l’ha pres la gent".