Público
Público

CAUSA CONTRA L'INDEPENDENTISME Anna Gabriel seguirà a Suïssa i no anirà a declarar al Tribunal Suprem

L'exdiputada de la CUP argumenta que no podria tenir un "judici just" a Espanya. "Seré més útil lliure que rere els barrots", afirma. Gabriel estava citada a declarar aquest dimecres davant el jutge Pablo Llarena, en la segon tanda de dirigents independentistes imputats per rebel·lió.

L'exdiputada de la CUP Anna Gabriel, al Parlament en una imatge d'arxiu. - EFE

públic

"No aniré a Madrid". Així ho ha assegurat aquest dimarts l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel, en una entrevista que publica aquest dimarts el diari suís El Temps, en què confirma que no acudirà a declarar aquest dimecres davant el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, que l'ha citada com a imputada pels delictes de rebel·lió, sedició i malversació, en causa contra l'independentisme. Gabriel ja ha comunicat la seva decisió al Suprem, mitjançant un escrit de la seva procuradora.

"Com que no tindré un judici just a casa meva, he buscat un país que pugui protegir els meus drets", afirma Gabriel, que es considera "perseguida per la meva activitat política", i que destaca que la "premsa governamental ja m'ha declarat culpable".

"Seré més útil al meu moviment lliure que rere els barrots", afirma Gabriel en l'entrevista, en què recorda que a Catalunya hi ha prop de 900 persones investigades per la policia estatal o imputades, per la seva participació en el moviment sobiranista, i ha comparat la situació "al que està passant a Turquia".

La decisió de Gabriel s'esperava ja des de feia dies, i molt especialment des que diumenge la CUP admetés que Gabriel s'havia desplaçat a Suïssa. El partit va explicar aleshores que ho feia per preparar la seva defensa, però sense aclarir si acudiria al Suprem, i afegint que l'objectiu era donar "dimensió internacional" a la "campanya antirepressiva".

Aquest dimarts, després de publicar-se la informació del diari suís, la regidora de l'Ajuntament de Barcelona i exdiputada cupaire Eulàlia Reguant, ha expressat que la decisió de Gabriel es complementa amb la de la també imputada Mireia Boya d'acudir al Suprem, formant un doble "front". Per una banda "al cor de la injustícia, al Tribunal Suprem", amb Boya, per "visualitzar que fan un judici de país", i per una altra, a l'exterior, "on fa mal", amb Gabriel.