Público
Público

COMISSIÓ D'INVESTIGACIÓ AL CONGRÉS ERC demana accions legals arran del que es revela a 'Las Cloacas de Interior'

En una carta dirigida al Fiscal General de l'Estat, Joan Tardà demana que es miri el documental sobre la investigació de Público i atengui als fets que es denuncien. El film ha batut audiències rècord a les televisions de Catalunya i País Basc 

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

Un fotograma del documental 'Las cloacas de Interior'

Última sessió al Congrés dels Diputats avui divendres de la comissió d’investigació sobre l’ús polític de la policia al Ministeri de l’Interior. Els grups parlamentaris posen avui en comú les seves postures en un text on conclouen que en l’etapa de Jorge Fernández Díaz com a ministre de l’Interior es va fer ús duna policia “patriòtica” per perseguir a polítics sobiranistes i altres rivals polítics, tot i que el PP no comparteix aquesta postura.

Tardà demana a Maza que analitzi els documents que s’exposen en el film

Paral·lelament a l’exposició de les seves conclusions i, segons ha avançat RAC1, ERC ha anat més enllà i el portaveu del partit al Congrés, Joan Tardà, ha enviat una carta al Fiscal General de l’Estat, José Manuel Maza, on li demana que miri el documental Las cloacas de Interior, una investigació de Público que revela l’ús partidista que Fernández Díaz va fer de la policia.

En la carta, Tardà destaca la gravetat dels fets que es denuncien al documental i el malestar que ha generat la seva emissió a Televisió de Catalunya, on va batre una audiència rècord del 30%, quelcom que també va passar amb l’emissió d’ahir dijous a la televisió basca ETB. Tardà demana a Maza que es posi en contacte amb Mediapro i analitzi els documents que s’exposen en el film, que li haurien de servir per iniciar una investigació sobre les maniobres al Ministeri de l’Interior.

En els poc més de quatre mesos de comissió hi han comparegut l'exministre Fernández Díaz i l'excap de l'oficina antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, després que sortissin a la llum les dues converses que van ser gravades i que van mantenir al despatx del primer. També han acudit l'exdirector general de la Policia Ignacio Cosidó, el seu llavors número dos, Eugenio Pino, i l'inspector en cap assessor d'aquest, José Ángel Fuentes Gago.