Público
Público

Concentracions "contra la repressió"davant les delegacions del Govern espanyol

Els Comités en Defensa de la República han convocat les protestes, el mateix dia que es compleixen els 100 dies de l'empresonament dels 'Jordis' i que la Guàrdia Civil ha entrat a les seus de l'ANC i Òmnium.

Concentració convocada pels CDR davant la delegació del Govern central a Barcelona aquest dimecres. / CDR Clot-Camp de l'Arpa

públic

Noves concentracions demanant l'alliberament dels Jordis i de la resta d'empresonats en relació al procés -el vicepresident cessat Oriol Junqueras i el conseller cessat Joaquim Forn-. Milers de persones s'han aplegat a les vuit del vespre a les portes de les delegacions del Govern central a les quatre capitals catalanes, convocades aquest mateix dimecres pels Comités de Defensa de la República (CDR) "contra la repressió" de l'Estat i per l'alliberament dels "presos polítics". Unes protestes que han tingut lloc el mateix dia que el president d'Òmnium Cutural, Jordi Cuixart, i l'expresident de l'ANC Jordi Sànchez compleixen 100 dies en presó provisional i que agents de la Guàrdia Civil han entrat a les seus de les dues entitats. Ni l'ANC ni Òmnium, no obstant, han secundat les protestes.

A Barcelona, més d'un miler de persones s'han concentrat a la cruïlla entre els carrers Roger de Llúria i Provença, on han cridat consignes demanant l'alliberament dels Jordis, Junqueras i Forn, com ara "falten els presos". El crit més unànime, no obstant, ha estat un de més genèric: "llibertat, llibertat", que s'ha acompanyat amb peticions -menys generalitzades- a favor d'una nova vaga general com les dels dies 3 d'octubre i 8 de novembre, i amb dubtes sobre la qualitat democràtica de l'Estat: "L'hi diuen democràcia i no ho és".

En la protesta de Barcelona, a més de persones de totes les edats, s'hi han vist diversos dirigents de l'entorn independentista. També s'han omplert els carres davant les subdelegacions del Govern central a Tarragona, Lleida i Girona.

"Seguirem demostrant la nostra força amb perseverança perquè la República va néixer als carrers i és on la guanyarem. No acceptarem viure en aquesta farsa de normalitat", ha comunicat la coordinadora dels CDR catalans després de les concentracions.