Público
Público
repressió

Condemnen a tres anys i mig de presó un manifestant que va tallar la Ronda de Dalt durant la vaga general del 2017

L'Audiència de Barcelona també ha condemnat a un any de presó per desordres greus un altre manifestant. El tribunal els ha absolt de delictes contra el trànsit, i també ha absolt de tots els delictes dos activistes més. La defensa recorrerà la sentenència davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Una de les imatges de la vaga general del 8 de novembre de 2017, quan diversos Mossos van retirar un home de la calçada de les Rondes. ALBERT GEA/ REUTERS
Una de les imatges de la vaga general del 8 de novembre de 2017, quan diversos Mossos van retirar un home de la calçada de les Rondes. ALBERT GEA/ REUTERS.

públic i ACN

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a tres anys i mig de presó per desordres públics greus a Franscisco Garrobo, un manifestant que va tallar la Ronda de Dalt durant la vaga general del 8 de novembre del 2017, convocada contra l'aplicació de l'article 155. L'òrgan judicial també ha condemnat a un any de presó per desordres greus un altre manifestant, Moisés F.D.. El tribunal els ha absolt de delictes contra el trànsit, i també ha absolt de tots els delictes dos activistes més. La defensa, representada per Alerta Solidària, ha rebutjat la sentència de Garrobo i ha anunciat que la recorrerà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Garrobo ja va ser condemnat el setembre del 2017 a tres mesos de presó per desordres públics i per això li apliquen l'agreujant de reincidència, i la pena puja fins als tres anys i mig. "Us puc assegurar que no defalliré en cap cas, i que aniré a totes en la defensa del dret a la vaga i la llibertat. Dempeus fins al final!", ha piulat Garrobo en conèixer la seva sentència. 

Alerta Solidària ha denunciat en un comunicat publicat a les xarxes socials que la condemna "vulnera el dret fonamental de manifestació i de vaga que es recullen a la Carta Europea de Drets Fonamentals".

El fiscal demanava cinc anys de presó per un dels acusats i tres anys de presó per la resta. Segons la sentència, els dos condemnats van acudir a una convocatòria de les 7 del matí feta pels CDR de Nou Barris i Sant Andreu al Metro de Trinitat Vella. Amb més d'un centenar de persones es van manifestar per diversos carrers fins arribar a la sortida número 2 de la Ronda de Dalt, via que van acabar tallant en els dos sentits fins les 11 del matí. El tall va provocar cues de prop de 15 quilòmetres, i va afectar uns 4.000 turismes i 750 camions. Per la seva part, Alerta Solidària rebat que va ser una mobilització pacífica.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?