Público
Público

Prop de 2.500 empreses han traslladat la seu fora de Catalunya des de l'agost

El Departament d'Empresa ha fet públiques per primer cop les xifres dels canvis de seu d'empreses que es van produir durant els moments més tensos del conflicte polític entre Catalunya i l'Estat. La xifra representa un 0,6% del teixit empresarial català, segons el GovernLa tendència es va alleugerir el maig i aquest passat agost el Departament considera que s'han normalitzat els traspassos de seu.

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

SegurCaixa Adeslas trasladará su sede social de Barcelona a Madrid.

Els mesos de màxima tensió política a Catalunya de l'any passat van provocar el canvi de seu d'algunes empreses. Aquest dimecres, el Departament d'Empresa de la Generalitat ha fet públic per primer cop quina és la xifra d'aquells moviments, que es van pronosticar com a catastròfics per part de les forces contràries al referèndum de l'1-O: 2.160 companyies van fer el canvi de seu i 150 van venir de noves.

En total, es van prendre 2.501 decisions de traspàs de seu des d'octubre de 2017 fins el 31 de juliol d'enguany, fet que eleva la xifra fins els 3.700 canvis si es tenen en compte tots els identificadors fiscals, un 0,6% de la base empresarial a Catalunya.

D'aquests trasllats, un 80% va ser de microempreses i petites empreses principalment del sector serveis que, majoritàriament, van canviar Barcelona per Madrid. Segons ha explicat el Departament, la tendència es va començar a revertir el maig i aquest agost s'ha normalitzat per complet els canvis de seu. La Generalitat també ha volgut recordar que a Catalunya hi ha unes 618.000 empreses, una xifra que va en alça des de l'any 2014. 

Aquestes dades s'han fet públiques quan tot just fa un any de les dates més rellevants de la passada tardor, amb el referèndum de l'1 d'octubre a l'epicentre. Segons les xifres de l'informe, les eleccions del 21 de desembre també van mantenir la tendència de fugida d'aquestes empreses, ja que la majoria de canvis de seu es van efectuar entre l'octubre i el gener.