Público
Público

Corominas i Barrufet també defensen la seva inviolabilitat parlamentària en la declaració al TSJC

Els dos membres de la mesa del Parlament reben el suport de nombrosos càrrecs sobiranistes. 

Els càrrecs que s'han concentrat al Parlament en suport a Barrufet i Corominas. EUROPA PRESS

PÚBLIC

El vicepresident primer del Parlament, Lluís Corominas, i la secretària quarta de la Mesa de la Cambra, Ramona Barrufet, han declarat aquest divendres durant 15 minuts al Tribunal Superior de Justícia (TSJC). La declaració ha estat molt breu perquè els dos s'han limitat a contestar dues preguntes i han seguit el mateix argumentari que dilluns van emprar Carme Forcadell i Anna Simó, és a dir, han defensat la inviolabilitat parlamentària.

A la seva sortida, s'han escoltat crits d''independència" per part dels centenars de persones concentrades. Corominas i Barrufet han declarat com a investigats per un suposat delicte de desobediència en haver permès votar resolucions sobiranistes, entre elles una de suport a un referèndum sobre la independència, després que aquest dilluns ho fessin la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i la secretària primera de la Mesa, Anna Simó.

Després de comparèixer al TSJC, Corominas i Barrufet han fet una declaració institucional al Parlament, en què han reiterat que el procés contra ells "no s'hauria d'haver iniciat" perquè vulnera la inviolabilitat parlamentària. Corominas ha assegurat que els membres de la mesa investigat no descarten "cap línia de defensa", el que suposo que podrien emprendre accions legals contra la Fiscalia. Per a Corominas és una "contradicció" que la jutge del cas hagi obert diligències d'instrucció "vulnerant" el principi d'inviolabilitat parlamentària. "O s'és inviolable o no se n'és", ha proclamat. Per a Barrufet, la causa és "injusta" i ha manifestat que el Parlament és la "casa de la paraula" i seguirà treballant "fermament perquè ho segueixi sent".

Tots dos han estat rebuts per una comitiva formada per membres del Govern; diputats de JxSí, CSQEP i la CUP; representants de les entitats sobiranistes i diversos regidors de l'Ajuntament de Barcelona, entre d'altres. Els membres del govern que els han acompanyat han estat el president Puigdemont, el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i diversos membres del gabinet com Neus Munté (Presidència); Raül Romeva (Exteriors); Mertixell Borràs (Governació); Carles Mundó (Justícia); Jordi Jané (Interior); Dolors Bassa (Assumptes Socials) i Jordi Baiget (Empresa).