Estàs llegint: Salut amplia cinc hospitals

Público
Público

COVID-19 Salut amplia cinc hospitals

Comencen les obres de construcció de nous equipaments a Lleida, Bellvitge, Sant Joan Despí, Badalona i Barcelona

Parc Sanitari Pere Virgili
Imatge d'arxiu del Parc Sanitari Pere Virgili, a Barcelona

públic

Cinc hospitals catalans amplien el seu espai. Així ho tenien previst des d'abans de la pandèmia, però en primer lloc destinaran les noves sales a donar resposta a les necessitats del sistema de salut derivades de la covid-19.

En total Salut construirà cinc nous equipaments al costat de l'Arnau de Vilanova de Lleida; de Bellvitge, a L'Hospitalet de Llobregat; del Moisès Broggi, a Sant Joan Despí; del Germans Trias i Pujol, a Can Ruti, Badalona, i al Parc Sanitari Pere Virgili, al barri de Gràcia barcelonès, informa l'ACN.

Quan aquests espais annexos deixin de ser necessaris per atendre malalts per coronavirus els centres quedaran per altres usos, com laboratoris, hospitals de dia o centres de recerca.

Les obres d'ampliació començaran aquest dimarts, tot i que hi ha centres on ja són visibles els primers treballs preparatoris. Està previst que les obres durin unes vint setmanes, la qual cosa suposa que poden estar en funcionament a princips del 2021.

Es tracta d'edificis de nova construcció, encarregats sense concurs a l'estudi d'arquitectes PMMT, especialitzat en la construcció d'hospitals i centres sanitaris, amb un pressupost de cinquanta milions d'euros, segons que ha informat Televisió de Catalunya. Cada edifici disposarà d'un centenar de lllits.

Fonts de Salut han informat que al costat del Moisès Broggi ja s'ha enderrocat un edifici annex, i a Lleida s'estan preparant el terreny per l'ampliació de l'Arnau de Vilanova. Les obres al Pere Virgili també començaran aquesta setmana vinent.