Público
Público

CUP-GUARDIA CIVIL Protesta contra la Guàrdia Civil per la seva interferència en el referèndum

Davant la caserna de la Guàrdia Civil de Travessera de Gràcia també s'han concentrat un grup de manifestants en suport al cos policial. Les accions, amb proclames enfrontades, han transcorregut sense incidents

Protesta davant de la caserna de la Guàrdia Civil organitzada per la CUP. FOTO: Guillem Amatller

La doble concentració que ha tingut lloc aquest dilluns davant la caserna de la Guàrdia Civil de Travessera de Gràcia ha transcorregut sense incidents. La CUP havia convocat una protesta contra els interrogatoris d'aquest cos policial a alts càrrecs de la Generalitat per actes preparatius del referèndum. I ahir, a través de les xarxes s'havia convocat una concentració de suport a la Guàrdia Civil al mateix punt i  a la mateixa hora.

Volem condemnar l'anormalitat que implica que la Guàrdia Civil actuï de manera repressiva davant la força democràtica d'aquest país que reclama un referèndum” ha dit Carles Riera, de la CUP. “També protestem davant els casos de corrupció que afecten el cos. No es poden repetir” ha sentenciat.

Els diputats del Parlament Anna Gabriel, Eulàlia Reguant i Benet Salellas han participat a la concentració, sota el lema “no fareu callar la veu d'un poble”. Salellas ha criticat que “institucions públiques com la Guàrdia Civil es posin al servei d'uns determinats interessos polítics.” En el mateix costat, un grup d'independentistes també ha llançat proclames a favor de la independència i del referèndum.

Per la seva banda, a només 20 metres de distància, s'hi han aplegat defensors del cos policial amb banderes espanyoles. Entre els crits de “Puigdemont es Maduro” o “Visca la Guàrdia Civil” també s'hi han sentit proclames contra els independentistes, als que han acusat de voler trencar Espanya. Juancho, un dels manifestants, ha criticat que des de l'independentisme s'ataquin institucions com la Guàrdia Civil, que tenen com a objectiu protegir els ciutadans.

Manifestants en suport a la Guàrdia Civil i en resposta a la protesta de la CUP. FOTO: EUROPA PRESS

L'acte de protesta ha començat a les 12, tot i que moments abans ja hi havia representants de tots dos sectors. Encara que hi ha hagut paraules contraposades i tensió a ambdós costats, la jornada s'ha desenvolupat pacíficament enmig d'un fort dispositiu policial.

Entre els defensors de la Guàrdia Civil hi havia membres de l'associació de víctimes del terrorisme a Catalunya, Movimiento Cívico 12 de Octubre i Convivència Cívica. La organització s'ha desmarcat d'un petit grup de manifestants que han ensenyat una bandera de Falange. “Aquesta bandera avui no toca”, li han recriminat als dos membres que l'han ensenyada.