Público
Público

Desactivades a partir de mitjanit les restriccions per risc d'incendi

Davant la previsió de descens de temperatura i pluges, no quedarà cap municipi en el nivell 3 del pla Alfa, però sí que es mantindrà el nivell 2 a 29 comarques, amb la regulació de certes activitats de risc

18/06/2022 - Columna de fum a l'incendi d'Olivella, al Garraf.
Columna de fum a l'incendi d'Olivella, al Garraf. Bombers

Interior desactivarà aquesta mitjanit el nivell 3 del pla Alfa de perill extrem d'incendi davant la previsió de la millora de les condicions meteorològiques. D'aquesta manera, decauran les restriccions que tenen aquest cap de setmana 249 municipis de 23 comarques de Catalunya i que impliquen que queden prohibides totes les activitats de risc d'incendi forestal, incloent els treballs al bosc i la caça. A partir d'aquest dilluns, 29 comarques romandran en el nivell 2.

Els vuit espais naturals reobriran

Els vuit espais naturals amb els accessos tancats -Montserrat, Montsant, Garraf-Foix, Sant Llorenç del Munt i l'Obac, Montmell, Prades, Tivissa-Vandellòs i Cardó-Boix- reobriran aquest dilluns. 

La desactivació del nivell 3 es fa per la baixada de les temperatures, la pujada de la humitat relativa amb l'entrada de vent de marinada i la previsió de pluges. En alguns punts de Catalunya ja ha plogut amb intensitat en les últimes hores i el Servei Meteorològic de Catalunya té activat un avís de situació de perill per intensitat de pluja fins aquest dilluns, amb afectació local sobretot a les comarques del nord-est. En els últims dies, les temperatures han estat molt altes i en alguns sectors s'han superat els 40 graus, a més d'humitats relatives molt baixes.

Les activitats amb risc d'incendi continuran regulades

A partir d'aquest dilluns, així doncs, no quedarà cap municipi en el nivell 3 del pla Alfa, però sí que es mantindrà el nivell 2 a 29 comarques. El nivell 2 correspon a un risc alt o molt alt d'incendi i és menys restrictiu, tot i que les activitats amb risc continuen suspeses en algunes condicions o bé regulades de forma estricta. Alguns exemples d'aquestes activitats són barbacoes, correfocs o altres amb pirotècnia. En qualsevol cas, els Agents Rurals demanen prudència i no baixar la guàrdia.

Els Agents Rurals preveien que aquest fos un episodi "molt intens" però "relativament curt". L'activació del pla Alfa 3, que va començar divendres a 44 municipis i es va estendre dissabte a 249, ha estat el segon dispositiu més important d'aquest estiu per l'alt risc d'incendi després del de mitjan juliol, que va afectar 357 municipis de 27 comarques. Aquella va ser la major activació del nivell 3 del pla Alfa que els Agents Rurals han fet fins ara. El nivell 3 d'aquest pla operatiu s'ha activat quatre vegades aquest estiu (una al juny, dues al juliol i ara). En total, ha estat activat 22 dies (l'any passat, 19).

¿Te ha resultado interesante esta noticia?