Público
Público

Deu manifestants i un periodista investigats  per un tall a les vies de FGC de Sant Cugat

Els fets van ocórrer durant la vaga del passat 21 de febrer, convocada per la Intersindical-CSC. El periodista d''El Cugatenc' es trobava a l'estació de tren mentre informava i confia que el seu cas no tingui "massa recorregut".

Manifestants tallen la via fèrrea a l'estació de Ferrocarrils de Sant Cugat del Vallès durant la vaga del 21-F. EFE/Alejandro García

agències

El Jutjat d'Instrucció número 7 de Rubí ha citat a declarar aquest dimecres 11 persones, entre ells un periodista, acusats de desordres públics pel tall de vies dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a Sant Cugat del Vallès.

El periodista del digital local El Cugatenc Jordi Pascual ha afirmat que l'acusació està sustentada en l'atestat policial i que presenta "algunes incorreccions importants", com que el defineixen com a manifestant, quan estava informant dels fets. Així mateix, ha dit que l'escrit l'ubica fora de l'estació, però se'l va identificar "a l'interior, única i exclusivament amb el carnet de premsa", i ha explicat que també li van demanar dades addicionals, un número de telèfon i una direcció.

Pascual ha indicat que hi ha imatges i les mateixes notícies publicades per ell mateix que corroboren la seva versió i que, com li ha traslladat l'advocat, la seva investigació probablement tindrà "poc recorregut".

En un comunicat, els 11 investigats han apuntat que a més del periodista, "hi ha persones que no van estar presents" a l'escenari dels fets i han definit l'acusació al professional del mitjà de comunicació local com una vulneració al dret a la informació i un atac al periodisme.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?