Público
Público

DEVOLUCIÓ D'IMMIGRANTS Vueling expulsa d'un vol al Senegal onze persones que s'havien solidaritzat amb un deportat

Agents de la Guardia Civil indentifiquen algunes de les persones que s'havien interessat per una persona que es trobava emmanillada dins l'avió. Onze passatgers i passatgeres, triats a l'atzar, es queden a l'aeroport d'El Prat sense poder viatjar.

Passatge del vol VY7888 Barcelona Dakar protesta per deportació de persona migrant

públic

Onze passatgers d'un avió de la companyia Vueling que sortia de Barcelona amb destinació a Dakar (Senegal), en el vol VY7888, triats a l'atzar, s'han quedat sense poder viatjar per haver protestat en contra de la deportació d'una persona que anava emmanillada en el mateix avió, acompanyada de dos policies de paisà.

Vueling ha expulsat a l'atzar alguns dels passatgers que espontàniament havien manifestat la seva solidaritat amb el passatger emmanillat, però el vol ha sortit i la deportació s'ha dut a terme.

Una passatgera, amb la que ha pogut parlar Públic, ha explicat que després de sentir soroll a la part de darrera de l'avió, van preguntar al pilot pel que estava passant i ell mateix els va confirmar que es tractava d'un cas de deportació.

Davant la seva protesta i la de moltes altres persones del mateix passatge, van veure com feien baixar a la persona emmanillada. Poc després  tots van ser obligats a abandonar l'avió. "Molta gent estem dempeus parant aquest vol de la vergonya", deia un dels passatgers des de xarxes socials abans de baixar.

Agents de la Guardia Civil han identificat onze dels passatgers i passatgeres que s'havien interessat pel cas, contra algunes de les quals el pilot ha posat una denuncia i ha manifestat que no volia realitzar el vol amb aquest grup.

Alguns d'ells, a través de xarxes socials, havien denunciat l'expulsió d'una persona migrant, que van aconseguir aturar durant una estona, encara que finalment ha estat obligat a viatjar cap al Senegal a l'avió que ha deixat a terra onze les persones que havien protestat per la deportació.