Público
Público

DIADA CATALUNYA Els Comuns defensaran la sobirania de Catalunya en un acte de la Diada

Ada Colau, Xavier Domènech i Pablo Iglesias intervindran en l'acte, sota l'eslògan 'Una Catalunya sobirana, diversa i valent'. 

Xavier Domènech i Ada Colau, a l'assemblea fundacional dels Comuns. PÚBLIC

europa press

El parc de Can Zam de Santa Coloma de Gramenet acollirà l'11 de setembre l'acte de la Diada dels Comuns. Intervindran els líders de Catalunya en Comú, Ada Colau i Xavier Domènech, i el secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, en un acte "en defensa de la sobirania" de Catalunya. L'eslògan de l'acte serà 'Una Catalunya sobirana, diversa i valent', i hi haurà actuacions musicals.

Fonts dels Comuns han explicat que l'acte s'emmarca en un començament del curs polític que ha vingut marcat pels "atacs del govern del PP" a la sobirania de Catalunya. "Des del FLA i la llei Montoro que asfixien i controlen les nostres finances, fins a les més de 30 lleis recorregudes pel govern", afegeixen, i destaquen la constant negativa del president Mariano Rajoy al fet que se celebri el referèndum efectiu i amb totes les garanties que Catalunya en Comú i Podem defensen. Els Comuns veuen la propera Diada com una oportunitat "immillorable" per defensar la sobirania del poble català a Catalunya, a l'estat i a Europa.

Demanen que la nova Catalunya tanqui les portes a la corrupció i que ataqui la situació d'emergència social

Reunint a Iglesias, Colau i Domènech, Catalunya en Comú pretén visualitzar a "un sol poble construint una Catalunya nova" i defensar que la situació de bloqueig que viu la comunitat només pot desencallar una nova majoria: la immensa majoria del poble català a favor del dret a decidir, exposen.

"Catalunya és el sentit, la gent és la força. Aquest 11 de setembre és el moment, no només de reivindicar un país del qual estem profundament orgullosos, sinó també de dibuixar el país de demà" per al qual demanen un projecte diferent i millor del que ha governat fins ara.

Demanen que aquesta nova Catalunya tanqui les portes a la corrupció, amb més democràcia, transparència i participació ciutadana, que ataqui la situació d'emergència social, que aposti per la sobirania energètica i les renovables i que modernitzi l'economia "per entrar de ple en el segle XXI ". "Que entengui, en definitiva, que els drets nacionals són indissociables dels socials perquè un país és la seva gent", conclouen.