Público
Público

Dimiteix el director dels Mossos d'Esquadra a dos mesos de l'1-O

Albert Batlle era un exalt càrrec del tripartit que sempre ha defensat que els Mossos d'Esquadra han de ser políticament neutrals i imparcials. El nou conseller d'Interior, Joaquim Forn, va anunciar canvis el passat dissabte

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

Albert Batlle, exdirector dels Mossos d'Esquadra. EFE

El director dels Mossos d'Esquadra, Albert Batlle, ha presentat avui la seva dimissió davant el nou conseller d'Interior, Joaquim Forn, a dos mesos i mig de la data anunciada pel Govern català per a la celebració del referèndum d'independència del 1- O, segons han informat a Efe fonts policials.

Batlle, un exalt càrrec del tripartit que sempre ha defensat que els Mossos d'Esquadra han de ser políticament neutrals i imparcials i que la policia catalana ha de complir i fer complir la llei, ha renunciat al càrrec de director polític de la policia catalana, al qual va accedir el 10 de juny de 2014, en substitució de Manel Prat.

En un missatge enviat avui a tots els agents del cos anunciant la seva dimissió, Batlle es mostra convençut que "en els actuals moments de la vida del país", en què el govern català planteja un referèndum d'independència per a l'1-O, la policia catalana "seguirà perseverant" en la seva "missió de defensa de la seguretat i del benestar" dels ciutadans. "I ho farà, com sempre, amb escrupolós respecte i subjecció a la llei", afegeix el fins ara director dels Mossos, que segueix els passos de l'exconseller Jordi Jané, que va deixar el govern català el passat divendres.

En el seu comiat, Batlle mostra el seu agraïment a tot el personal de la Direcció General, als comandaments i a tots els membres dels Mossos d'Esquadra per la seva "abnegada entrega a la missió que tenen encomanada al servei del poble de Catalunya". A més, agraeix a l'escrit la confiança que va dipositar el govern català a nomenar-, a la qual espera haver correspost amb "dedicació i lleialtat".

Forn va anunciar canvis

El nou conseller d'Interior, Joaquim Forn, va dir dissabte a RAC1 que no descartava que es produïssin canvis al departament en aquests dies. Forn va assegurar que els Mossos d’Esquadra garantiran la seguretat del referèndum de l’1 d’octubre perquè es pugui celebrar amb normalitat i que en cap cas es plantejava haver de retirar urnes.

En la mateixa entrevista però, Forn va dir que estava parlant "amb tothom, també amb el Sr. Batlle" i no podia garantir la seva continuitat ni la seva marxa, però que en els dies següents prendria les decissions que calguessin.