Público
Público

Una dona denuncia els Mossos per les càrregues durant una manifestació contra la presència del rei

Com a resultat de l'acció policial, la dóna va ser hospitalitzada amb un trencament de tíbia a l'Hospital Sant Pau, segons informen fonts d'Alerta Solidària. L'organització d'advocats destaca l'admissió a tràmit de la denúncia que consideren poc usual en casos on queden implicats els cossos policials. 

Publicidad
Media: 5
Votos: 1

La alcaldesa de Barcelona, Ada Colau, y Felipe VI se saludan en el Mobile World Congress. Febrero de 2018. AJUNTAMENT BARCELONA

El Jutjat d'Instrucció número 5 de Barcelona ha admés la denúncia d'una dona que el passat 25 de febrer va ser presumptament agredida pels Mossos d'Esquadra durant les protestes contra la presència del rei Felip VI al Mobile World Congress de Barcelona. Fonts d'Alerta Solidària expliquen que la denunciant va rebre una càrrega policial quan els agents feien de barrera al Palau de la Música i practicaven "encerclaments de manifestants a centenars metres de distància". La dona va ser traslladada a l'Hospital de Sant Pau amb una fractura a la tíbia i altres afectacions, i va haver de ser intervinguda quirúrgicament dies després.

L'organització d'advocats considera excessiva la càrrega policial durant aquella mobilització i destaca l'admissió de la denúncia contra el cos de policia que, segons expliquen, "de manera ordinària arxiva sistemàticament" quan es produeixen aquest tipus de situacions. La denúncia s'ha sustentat amb imatges i gravacions que s'han recollit gràcies a la col·laboració ciutadana a través de les xarxes socials.

Segons s'explica a la denúncia a la qual ha tingut accés Públic, la denunciant s'allunyava del punt central de la manifestació "en una actitud totalment pacífica i sense haver participat prèviament dels aldarulls". El cordó policial intentava evitar que aquests manifestants baixessin la Via Laietana, tal com recull el document, tot i que el sopar inaugural del congrés que s'havia de celebrar al Palau de la Música i on assistia el rei estava en direcció contrària. 

Durant aquesta acció policial, els manifestants van quedar "comprimits" en un espai reduït, fet que va portar a la denunciant a intentar sortir de l'aglomeració pel cordó policial i evitar una situació que li estava causant "angoixa" pels problemes d'asma que pateix. Acte seguit, un agent va sortir corrents darrere seu, segons explica la denúncia, i la va "projectar" contra el terra. Com a conseqüència d'això, la denunciant es va fracturar la tíbia. 

Podeu consultar la denúncia aquí a la qual ha tingut accés Públic: