Público
Público

Eleccions municipals Manuel Valls va arrasar a Pedralbes i les Tres Torres, els dos barris més rics de Barcelona

També va imposar-se a Sarrià, Sant Gervasi - la Bonanova i Sant Gervasi - Galvany, que completen el rànquing dels cinc barris amb major renda de la ciutat. El PSC, en canvi, va ser el més votat al de menor renda, Ciutat Meridiana, amb gairebé el 40% dels vots. 

Manuel Valls en el moment de votar. EFE / TONI ALBIR

L'exprimer ministre francès Manuel Valls no serà alcalde de Barcelona, com pretenia. Els prop de 100.000 vots (13,2% del total) i sis regidors obtinguts diumenge per Barcelona pel Canvi – Ciutadans confirmen el fracàs de l'operació Valls, que amb prou feines millora els resultats obtinguts per Cs el 2015, quan el partit de dretes va aconseguir 5 regidors. L'anàlisi del vot barri a barri, però, confirma que efectivament Valls s'ha convertit en el candidat de les elits econòmiques de la ciutat, fins al punt que s'ha imposat als cinc barris de major renda: Pedralbes, les Tres Torres, Sant Gervasi – Galvany, Sant Gervasi – la Bonanova i Sarrià. De fet, només ha guanyat en aquests barris, mentre que ERC ho ha fet a 30, el PSC a 23 i Barcelona en Comú a 14.

Entrant més al detall, la candidatura de Valls ha arrasat literalment als dos barris més rics de la ciutat, Pedralbes i les Tres Torres, on ha obtingut el 34,8% i el 33,8% dels vots, respectivament, el doble que la segona opció, que en ambdós casos ha estat Junts per Catalunya. Tot i que també s'hi ha imposat, els resultats són més modestos a Sant Gervasi – Galvany (27,8%), Sant Gervasi – la Bonanova (27,2%) i Sarrià (21,0%). En cap altre barri, Valls ha superat el 20% dels suports.

ERC, el partit més votat diumenge a la capital catalana, té un vot bastant homogeni a la seva ciutat i només arriba al 30% a la Barceloneta. També destaca a la Clota (26,4%) i la Bordeta (25,8%). Barcelona en Comú obté la seva punta a la Clota (32,1%), seguit de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera (30,4%) i la Marina del Prat Vermell (28,8%). El PSC sí que presenta diferències més significatives, ja que té un 18,4% dels vots de mitjana a la ciutat, però arriba a pics del 38,7% a Ciutat Meridiana, i del 33,9% tant a Torre Baró com a la Trinitat Vella. Junts per Catalunya segueix el patró habitual de l'antiga Convergència i obté els millors guarismes a la zona alta de la ciutat, amb el 19,4% a Sarrià, el 18,2% a Sant Gervasi – la Bonanova i el 18,0% a les Tres Torres. També a la zona alta destaca el PP, amb el 10,0% a Pedralbes.

Entre els partits que s'han quedat fora del ple, la CUP destaca a la Vila de Gràcia (7,5%) i Vallvidrera (6,7%), mentre que Barcelona és Capital, la llista de Jordi Graupera, ho fa a la Dreta de l'Eixample (6,1%), Vallvidrera (6,1%) i el Camp d'en Grassot (6,0%). Als barris de més renda duplica -i gairebé triplica en alguns casos- el resultat de la CUP, un fet que indica les diferències entre els votants de les dues opcions.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?