Público
Público

Els bisbes catalans demanen que s'escoltin les "legítimes aspiracions del poble" de Catalunya

El Pacte Nacional pel Referèndum celebra el que interpreta com un suport de la Conferència Episcopal Tarraconense al dret a decidir. 

Els bisbes de la CET. CET

EUROPA PRESS

La Conferència Episcopal Tarraconense (CET), que congrega els bisbes catalans, ha demanat aquest divendres que "siguin escoltades les legítimes aspiracions del poble català, perquè sigui benvolguda i valorada la seva singularitat nacional", especialment la seva llengua pròpia i la seva cultura. En un comunicat després de reunir-se el dimecres i dijous al Santuari de Loreto de Tarragona, han urgit governants i agents socials a fer "gestos valents i generosos en favor del diàleg i la concòrdia" sobre el futur de Catalunya, amb respecte per les diverses sensibilitats, i han demanat eradicar la corrupció.

També han dit sentir-se hereus de la llarga tradició dels seus predecessors, que els va portar a afirmar la "realitat nacional de Catalunya", i han reclamat als ciutadans l'esperit de pacte i d'enteniment que conforma el seu tarannà més característic. Els bisbes han defensat la "legitimitat moral" de totes les opcions polítiques basades en el respecte de la dignitat inalienable de les persones i dels pobles i que cerquin amb paciència la pau i la justícia.

Sobre el procés sobiranista i els plantejaments de futur, s'han compromès amb la cerca de la comunió i el respecte mutu, seguint aquestes paraules del papa: "Hi ha una paraula que mai hem de cansar-nos de repetir i sobretot de donar testimoniatge: diàleg". Els bisbes animen a trobar solucions justes i estables i afegeixen que el futur de la societat catalana està "íntimament vinculat a la seva capacitat per integrar la diversitat que la configura".

Celebració del Pacte Nacional pel Referèndum

El coordinador del Pacte Nacional pel Referèndum, Joan Ignasi Elena, ha celebrat aquest divendres que els bisbes catalans vulguin que s'escoltin "les legítimes aspiracions del poble català" i, en conseqüència, el seu compromís amb el dret a decidir. En un comunicat, ha destacat la importància de la nota unitària signada per tots els bisbes, que evidencia "el gran consens que el referèndum genera entre els diferents sectors i entitats de la societat catalana".

"Per primera vegada permet visualitzar la unitat de tots els bisbes catalans per donar la veu al poble en una qüestió tan important com el futur polític de Catalunya", ha subratllat. També ha ressaltat que l'Església catalana destaqui la necessitat que governs i agents socials facin "gestos valents i generosos en favor del diàleg".

¿Te ha resultado interesante esta noticia?