Público
Público

Els CDRs confronten una manifestació contrària a l'escola catalana a Barcelona

L'associació Hablamos Español es manifesta per la Via Laietana amb el lema "Contra la imposició lingüística i l'adoctrinament: llibertat". Els comitès eviten l'entrada de la concentració a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, on estava previst que l'organització celebrés uns parlaments. 

a

Mossos d'Esquadra impedeixen el pas a un grup de persones fins la plaça de Sant Jaume per assistir a la concentració convocada por l'associació Hablamos Español amb el lema "Contra la imposición lingüística y el adoctrinamiento: Libertad". EFE/Quique García

efe

Una concentració convocada a la plaça Sant Jaume pels Comitès de Defensa de la República (CDR) en defensa de l'escola en català, en la qual participen diversos centenars de persones, ha impedit que una altra manifestació contra la immersió lingüística conclogués amb parlaments i la lectura d'un manifest en aquesta mateixa plaça, com estava previst.

Els CDR havien convocat una manifestació sota el lema "L'escola en català ara i sempre" per contrarestar una altra convocada per l'associació "Parlem espanyol" sota el lema "Contra la imposició lingüística i l'adoctrinament: Llibertat", que havia de discórrer entre la plaça Catalunya i la plaça Sant Jaume.

La plaça Sant Jaume s'ha omplert gairebé tres quartes parts de la seva dimensió per manifestants de la concentració convocada pels CDR, per la qual cosa els organitzadors de la concentració contra el sistema d'immersió lingüística a l'escola catalana han decidit desmuntar l'escenari on haurien d'haver-se pronunciat els parlaments en finalitzar la manifestació de "Parlem espanyol".

Responsables de l'associació "Parlem espanyol" han dit que tenen previst traslladar l'escenari per als parlaments a una altra plaça i han lamentat no poder fer l'acte previst que, han dit, els havia costat 2.600 euros.

La manifestació de "Parlem espanyol" ha reunit també a diversos centenars de persones, moltes d'elles enfundades amb banderes espanyoles i també de Tabarnia, que han cridat consignes com "volem viure també en espanyol" o "no a la imposició, sí a l'elecció".

Entre els assistents a la concentració a favor de l'escola en català es trobaven els diputats de Junts per Catalunya Aurora Madaula i Francesc de Dalmases. "Estem concentrats en defensa de l'escola catalana. Per això hem cridat per xarxes socials al fet que la gent vingués amb un llibre en català, per defensar la llengua i la cultura catalana i les institucions", ha explicat Madaula.

La diputada de JxCat ha considerat que l'acte de "Parlem Español" és una "provocació" i ha afegit: "La idea és que s'ha de crear un cordó sanitari contra el feixisme, que es vegi que són pocs, que la democràcia guanya a Catalunya i que estem en el costat bo de la història. Estarem aquí fins que vegem que no vénen".