Público
Público

ARTICLE 155 Els Comuns posen en qüestió l'acord amb el PSC per governar Barcelona

L'organització d'Ada Colau trasllada a les seves bases la decisió de mantenir o trencar el pacte amb els socialistes, com a conseqüència del suport del PSOE a l'aplicació de l'article 155

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

Ada Colau i Jaume Collboni quan van formalitzar acord de govern entre BComú i PSC el maig de 2016

Barcelona En Comú (BComú) es planteja la possibilitat de trencar el pacte municipal que manté amb el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) des del maig del 2016 per governar conjuntament la capital de Catalunya. La continuïtat de l'acord depèn del que decideixin els inscrits en la formació que lidera Ada Colau, que s'hauran de pronunciar a través d'una consulta. 

La direcció de BComú ha informat ha través d'un comunicat que, com a conseqüència del "debat intern de les dues darreres setmanes sobre la situació política a la ciutat i a Catalunya", el seu plenari, en el qual "han participat més de 300 activistes, ha decidit donar el mandat a la Coordinadora de l’organització per activar una consulta al registre en els propers dies".

La portaveu d'aquesta organització, Susanna Segovia, ha explicat que han pres aquesta decisió "per responsabilitat i coherència" amb la seva "radicalitat democràtica" després de debatre i analitzar durant més d’una setmana "la situació a la ciutat i a Catalunya sobre l’aplicació de l’article 155".

BComú manté la seva posició contrària al mateix temps a l'aplicació de l'article 155 i a la declaració d'idependència (DUI) realitzada com a conseqüència de l'assumpció per part del Parlament de Catalunya dels resultats del referèndum del passat 1 d'octubre. Mantenen aquesta doble oposició per "raons de radicalitat democràtica" i per defensar l'autogovern”, ha afirmat Segovia, que també ha assenyalat la "diversitat d’opinions” existent dins l'organitz<ació.

Al voltant de 10.000 persones podran votar en aquesta consulta. Es tracta de persones inscrites i verificades.

La consulta,  que es farà a la plataforma digital de participació de Barcelona En Comú, s’obrirà previsiblement el dimecres i es tancarà a finals de la setmana, en funció de com evolucionen els detalls tècnics per dur-la a terme.

Tant PDeCAT com ERC havien demanat en les últimes setmanes a Barcelona en Comú que trenqués el pacte amb els socialistes pel suport del PSOE a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

La tercera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Laia Ortiz, ja va avançar  que obririen un debat intern, en el marc dels espais de decisió de Barcelona en Comú, per decidir el futur de la coalició de govern.