Cargando...

Els mestres tornen a manifestar-se en el setè dia de vaga amb menys seguiment i una enquistada pugna amb Educació

La manifestació de Barcelona té menys participació que les anteriors però els sindicats alerten que no s'aturaran per exigir al Govern negociació real i solucions. El seguiment de la vaga dels professionals als centres educatius públics és del 6,19%, segons informa el departament

Publicidad

Manifestació a Barcelona amb motiu de la nova jornada de vaga de sindicats educatius. — Jordi Borràs / ACN

BARCELONA, Actualizado:

Els docents han tornat als carrers en un nou dia de vaga contra la política del Departament d'Educació. Es tracta del sisè dia de vaga convocat unitàriament per tots els sindicats, una d'elles una aturada parcial de dues hores. Els sindicats han criticat que hores d'ara Educació no ha convocat la mesa de negociació i li ha exigit que ho faci i que enceti una negociació real. Del contrari, han assegurat que no s'aturaran i que les mobilitzacions continuaran al setembre. A Barcelona, la manifestació ha sortit passades les 11.30 hores dels Jardinets de Gràcia amb menys seguiment que les anteriors. La marxa es dirigeix cap a la seu del Departament d'Educació, que es troba blindada pels Mossos d'Esquadra.

Publicidad

Els sindicats s'han mostrat conscients del "desgast" de la mobilització i del fet que aquesta nova jornada es fa durant la fi del curs escolar. Malgrat això, la portaveu d'USTEC, Iolanda Segura, ha dit que es manté "el pol i la pressió" amb el Departament, a qui ha acusat d'enviar "missatges de coacció i amenaces" en contra del dret de vaga. Ha afegit que algunes inspeccions també han cridat l'atenció de direccions que han enviat notes informatives a les famílies sobre les vagues i la gestió del setembre.

Click to enlarge
A fallback.

El portaveu de la Intersindical, Bernat Pèlach, ha alertat que les mobilitzacions no acabaran quan ho faci el curs si no hi ha cap moviment per part de la conselleria. Així, ha assegurat que les vagues tornaran quan es reprengui el curs, que ha afirmat que pot ser "caòtic", si Educació no pren mesures ara. En aquest sentit, Miquel Gonzàlez (CGT) ha assegurat que la mobilització "continuarà fins al final".

Per part d'UGT, Lorena Martínez ha insistit que la voluntat negociadora de la que parla el conseller no és real i ha posat com exemple que no s'estigui fent una mediació amb la convocatòria de quatre noves jornades de vaga sobre la taula. En aquest sentit, Miquel Gonzàlez (CGT) ha assegurat que la mobilització "continuarà fins al final". "Continuarem ara i en l'inici del curs", ha afegit Carles Villallonga (USOC).

Publicidad

El seguiment als centres educatius públics és del 6,19%

D'altra banda, el seguiment de la vaga dels professionals als centres educatius públics és del 6,19%, segons ha informat el Departament d’Educació en un comunicat a partir de les dades comunicades pel 81,67% dels centres a les 12 hores. Estan convocats a l’aturada el personal docent i laboral del sector públic. El percentatge més gran de seguiment és del 12,3% a Barcelona, per l’1,75% que s’ha registrat als serveis territorials de Lleida. Les dades reflecteixen el percentatge de les persones que han comunicat al seu equip directiu que farien vaga, per tal de registrar-ho i reflectir-ho en les seves nòmines.

Publicidad