Público
Público
successos

Detenen a Badalona la parella de la dona assassinada a Esplugues de Llobregat

Els fets han tingut lloc a les set del matí d'aquest dissabte quan els Mossos han trobat el cos de la víctima, una dona de Viladecans, de 51 anys, al seu domicili. És la segona dona assassinada a Catalunya en 24 hores després que aquest divendres  va morir una altra en un incendi a Santa Coloma de Gramenet que podria ser provocat i es va detenir el fill.

Agents de la Policia Científica dels Mossos d'Esquadra entrant a l'edifici del domicili d'Esplugues de Llobregat on han assassinat una dona, en un presumpte cas de violència masclista. ACN
Agents de la Policia Científica dels Mossos d'Esquadra entrant a l'edifici del domicili d'Esplugues de Llobregat on han assassinat una dona, en un presumpte cas de violència masclista. ACN

PÚBLIC

Els Mossos d'Esquadra investiguen des de primera hora d'aquest dissabte al matí la mort violenta d'una dona a Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat). La policia ha rebut un avís a les set del matí i quan els agents s'han desplaçat al lloc han trobat el cadàver de la víctima estès al seu domicili i amb símptomes evidents de violència. La Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos investiga ara els fets, que han tingut lloc al barri de Can Vidalet.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha detallat que des de les 10 del matí "el jutge de guàrdia d'Esplugues de Llobregat està dirigint l'aixecament del cadàver" i que "suposadament" la dona hauria estat assassinada "per la seva parella", que s'ha "fugat" en un primer moment i posteriorment ha estat detingut. D'altra banda, el TSJC ha confirmat d'un antecedent de violència masclista a la parella l'any passat. En aquell cas la dona no va voler denunciar-ho i la causa es va arxivar.

Finalment, els Mossos d'Esquadra han detingut a Badalona la parella de la víctima, i la investigació apunta cap a ell com a principal sospitós. La dona era una veïna de Viladecans, de 51 anys, que s'havia traslladat a viure a la ciutat veïna amb la seva parella. Així ho han explicat els dos ajuntaments a través d'un comunicat en el que han condemnat els fets i han expressat el seu condol a familiars i amics de la víctima. Aquesta és la segona víctima de violència masclista d'aquest any a Esplugues de Llobregat. i l'alcaldessa, Pilar Díaz, diu que és "inacceptable" que continuïn produint-se aquests crims: "Alguna cosa falla a la nostra societat quan persisteix la violència envers les dones només pel fet de ser dones".

En aquest sentit, l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat farà un minut de silenci per condemnar els fets a les set de la tarda d'aquest dissabte, però es demana a la ciutadania que no hi assisteixi i s'hi sumi des de la distància per adaptar l'acte de condemna a les normes de seguretat de l'actual estat d'alarma.

També l'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, ha condemnat els fets i demana "extremar" l'atenció davant aquesta "xacra social", especialment durant la pandèmia per l'augment de convivència a les llars. L'any passat a Viladecans van morir dues dones, víctimes també de la violència masclista.

Una dona morta en un incendi provocat a Santa Coloma

D'altra banda, els Mossos també han detingut aquest divendres el fill de la dona que es va trobar morta en l'incendi d'un habitatge a Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) per la seva possible implicació en els fets, segons ha informat la policia catalana. Els Mossos han rebut l'avís del foc cap a les 8.45 hores i, un cop els Bombers han extingit les flames, s'ha localitzat el cos sense vida de la dona i ha obert una investigació per esclarir els fets. El detingut és un home de 37 anys i nacionalitat espanyola que ha estat detingut al mateix edifici. Els agents de la divisió d'investigació criminal de la Regió Policial Metropolitana Nord s'ha fet càrrec de la investigació per esclarir les circumstàncies dels fets. 

L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i el Consell de Dones de la ciutat ha condemnat "l'assassinat". El consistori ha qualificat el fet de "delicte de violència masclista, presumptament a mans del seu fill". El Govern de la Generalitat també ha condemnat el presumpte feminicidi.

La consellera del departament de Presidència, Meritxell Budó, ha subratllat que "per al Govern de la Generalitat és una prioritat acabar la violència masclista. I amb aquesta prioritat hi treballen tots els departaments implicats que en aquests moments executen les mesures del II Programa d’intervenció integral contra la violència masclista 2019-2022. Aquest Pla és el que ens permet avançar en la coordinació, prevenció, sensibilització, detecció, atenció i recuperació de les dones que travessen aquestes situacions i els seus fills i filles".