Público
Público

Els Mossos desallotgen l'acampada independentista de la plaça Sant Jaume

'L'acampada per la llibertat' és retirada aquest matí pel cos de policia català al·legant que s'està en alerta terrorista 4. Els concentrats ja havien rebut pressions per marxar durant les festes de la Mercè de Barcelona, quan van reduïr la seva presència a la plaça a tres carpes informatives. El moviment fa una crida a concentrar-se a la plaça per evitar el desallotjament.

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

Els Mossos d'Esquadra durant el desallotjament de la plaça Sant Jaume de Barcelona. Joel Kashila

Els Mossos d'Esquadra han començat a retirar aquest matí les tendes de campanya instal·lades des del passat 11 de setembre a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per un grup d'independentistes que reclamen que "es faci efectiva la república catalana".

Diverses desenes d'agents i vehicles dels Mossos s'han personat a la plaça, on se situen les seus de la Generalitat i de l'Ajuntament de Barcelona, i han començat a treure les tendes i carpes instal·lades al·legant "motius de seguretat".

Els Mossos d'Esquadra durant el desallotjament de 'l'acampada per la llibertat' a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Joel Kashila

Una portaveu dels Mossos ha dit a Efe que aquesta acció no pot considerar-se "un desallotjament" dels acampats i que el que s'està fent és retirar tendes o altres objectes fixos que puguin ocultar objectes perillosos, atès que s'està en un nivell 4 d'alerta antiterrorista.


El tinent d'alcaldia de Drets de la Ciutadania de Barcelona, Jaume Asens, va reconèixer ahir que a l'Ajuntament li preocupa que l'acampada independentista a la plaça Sant Jaume "es faci amb temps indefinits".

Una vegada finalitzades les festes de la Mercè, durant les quals els acampats van reduir la protesta a tres carpes informatives i es van apartar a un costat de la plaça, els acampats van tornar a situar les seves tendes enmig de Sant Jaume i fins i tot van augmentar la superfície ocupada.