Público
Público

Els nazis intenten rebentar un altre cop la manifestació del 9 d'octubre a València

La Policia ha carregat contra dotzenes d'ells abans que comencessin diverses marxes amb motiu del 9 d'octubre. Han realitzat salutacions nazis, han cridat consignes d'aquesta ideologia, han cantat el 'Cara al Sol' i han llançat gas pebre a un grup de periodistes.

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

Nazis fan la salutació feixista a València aquest dimarts. REUTERS/Heino Kalis

Membres de grups nazis han muntat altercats aquest dimarts a la tarda a València, on se celebra el 9 d'octubre. Els feixistes han realitzat salutacions nazis, han cridat consignes d'aquesta ideologia, han cantat el Cara al Sol i han llançat gas pebre a un grup de periodistes, als quals a més, segons es pot apreciar en un vídeo de La Sexta, han gravat i fotografiant per identificar-los.

Un contundent cordó policial ha envoltat en una part de la Plaça de Sant Agustí desenes d'aquests feixistes. Els policies els han controlat i fins i tot han arribat a carregar contra ells per evitar aldarulls i permetre, d'aquesta manera, que pugui desenvolupar-se la manifestació impulsada per la Comissió 9 d'Octubre, que surt des d'aquest punt. Participants en aquesta marxa han acudit també fins a Sant Agustí però s'han col·locat a la part oposada de la plaça.

També s'han registrat enfrontaments verbals en diversos punts del centre, com al carrer Xàtiva, on un grup cridava "Puigdemont a prisión" mentre un altre replicava amb "Els carrers sempre seran nostres". En alguns edificis han aparegut banderes gegants, una senyera i una altra d'Espanya.

Ja aquest matí s'han viscut moments de tensió per les amenaces de grups ultres durant la Processó Cívica del 9 d'octubre. Els insults i amenaces llançats per sectors ultres i anticatalanistes s'han reiterat al llarg de tot el recorregut, especialment a la seva sortida de l'Ajuntament, però que en qualsevol cas no van cessar en tot el seu recorregut.

Aquesta tarda s'havien convocat diverses marxes amb motiu del 9 d'Octubre, Dia del Pqaís Valencià, després que l'any passat els nazis rebentessin la celebració i agredissin violentament diverses persones, davant la passivitat policial.

Les manifestacions comunicades i que finalment es tiren endavant són les de la Coordinadora de l'Associació del Regne de València de Gais i Lesbianes, Transexuals i Bisexuals, que ha partit cap a les 17.00 hores des de Sant Agustí en direcció al Parterre. Les desenes de persones que han participat en aquesta marxaven recorregut el centre de València i a l'altura del carrer Xàtiva, acompanyats també de la Policia, han passat davant d'un grup que llançava consignes antifeixistes però sense més incidències.