Público
Público
racisme

Els sis Mossos d'Esquadra acusats d'una agressió racista al Bages aniran a judici

L'Audiència de Barcelona ha desestimat els recursos que va presentar la defensa contra l'obertura de judici oral que ja havia decretat un jutjat de Manresa

Centenars de persones protesten pels carrers de Manresa contra l'agressió policial racista al Bages el juny del 2020.
Centenars de persones protesten pels carrers de Manresa contra l'agressió policial racista al Bages el juny del 2020. Estefania Escolà / ACN

Els sis Mossos d'Esquadra acusats d'una agressió racista contra un jove negre a Sant Feliu Sasserra (Bages) aniran finalment a judici. L'Audiència de Barcelona ha desestimat els recursos que va presentar la defensa dels agents en contra de la resolució del jutjat de Manresa del 9 de març, que ja decretava l'obertura del judici oral. Els agents estan acusats d'un delicte contra la integritat moral i un altre de lesions. Ara, faltarà que les diferents parts presentin els seus escrits d'acusació i de defensa. Els fets es remunten al 10 de gener del 2019, quan presumptament sis agents dels Mossos d'Esquadra van agredir i proferir insults i comentaris racistes contra ell. El jove els va poder gravar amb el seu telèfon mòbil.

El jutge considera que hi ha indicis "raonables i suficients" per considerar que els fets són constitutius de delicte

En la interlocutòria, el jutge considera que de totes les actuacions practicades es desprenen indicis "raonables i suficients" per considerar que els fets són constitutius d'un delicte contra la integritat moral i un delicte de lesions. Per això, considera "procedent" seguir amb la causa.

El noi, que va denunciar l'actuació dels sis agents antidisturbis de l'Àrea de Recursos Operatius (ARRO) l'any 2019, va rebre cops de puny i puntades de peu mentre els policies li proferien insults racistes com "eres un mono", "negro de mierda" i afirmaven que eren racistes. A l'àudio, també se sent com un dels policies reconeix haver-lo disparat amb arma de foc: "He fallado, ¿eh? Si no, te reventaba las costillas con la bala". SOS Racisme, l'entitat que representa el jove, demana sis anys de presó i 12 d'inhabilitació pels mossos acusats.