Público
Público

VAGA AEROPORT Els vigilants de seguretat de l'empresa Ilunion també convoquen vaga al Prat

S'encarreguen de la inspecció d'equipatge al buc, el control d'accés d'empleats, subministraments i vehicles, i la vigilància en terminals i instal·lacions aeroportuàries. Fonts d'Aena han assegurat que "no tenen constància" d'aquesta nova vaga.

Viatgers a l'aeroport Barcelona-El Prat. REUTERS/Albert Gea

europa press

Els vigilants de seguretat de l'empresa Ilunion (depenent de l'ONCE) també han convocat una vaga indefinida a l'Aeroport del Prat a partir del 16 d'agost, que consistirà en l'aturada total de dilluns a divendres, segons han explicat fonts sindicals. Ilunion s'encarrega de la inspecció d'equipatge del buc, el control d'accés d'empleats, subministraments i vehicles, i la vigilància en terminals i instal·lacions aeroportuàries, que inclouen consignes, rondes i patrulles.

En el document de convocatòria de vaga que s'ha registrat a la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, el comitè de vaga al·lega que les aturades responen a la "negativa de l'empresa per equiparar les condicions de treball i econòmiques entre la plantilla de l'Aeroport del Prat", i després de diverses reunions sense arribar a un acord.

Els objectius de la vaga són aconseguir un plus de 350 euros per als vigilants de l'aeroport; l'equiparació dels plusos de tota la plantilla; el pagament del pàrquing "com es venia fent abans de la subrogació", i el pagament en la seva totalitat del plus d'escàner aeroportuari.

Els treballadors també demanen ampliar la plantilla "segons necessitats del servei" i que els nous empleats estiguin formats adequadament, i que tots els contractes siguin indefinits. Fonts d'Aena han assegurat que "no tenen constància" d'aquesta nova vaga i que de moment no han rebut convocatòria.