Público
Público

REFERÈNDUM D'AUTODETERMINACIÓ Entrada de la Guardia Civil a un setmanari de Valls

Unes 200 persones, un nombre que va creixent, s'han concentrat de manera pacifica davant de la redacció amb una pancarta en favor de la democràcia, agitant papers, i cantant "On són les paperetes", en evident referència amb les que s'han d'utilitzar en el referèndum convocat per l'1 d'octubre

Agents de la Guardia Civil davant la seu del setmanari

La Guàrdia Civil ha entrat aquest matí a la redacció del setmanari el Vallenc i a hores d’ara estaria mantenint una conversa amb el seu director. L’acció arriba després que aquest divendres la mateixa Guàrdia Civil iniciés un registre a l’empresa d’impressió Indugraf de la localitat de Constantí (Tarragonès). Aquest matí la Guardia Civil ha tornat a entrar a la mateixa empresa.

L'entrada dels agents en la impremta i de la seu del setmanari El Vallenc a Valls (Alt Camp) ha estat motivada per una denúncia de la Fiscalia de Tarragona per desobediència, prevaricació i malversació de cabals públics.

En el marc de les diligències prèvies obertes pel jutjat de guàrdia de Tarragona, s'han demanat tres entrades i escorcolls a les oficines de la impremta a Constantí i en les dues seus a Valls de la publicació.

A primera hora de la tarda, segons la televisió pública de Catalunya, els agents han marxat de Valls amb l'ordinador personal del director d'el Vallenc i amb una caixa.

Concentració de protesta per l'acció de la Guàrdia Civil

Concentració de protesta per l'acció de la Guàrdia Civil

Durant les hores d'escorcoll al setmanari, s’han concentrat al voltant de 200 persones, un nombre que va creixent, de manera pacifica, davant de la redacció amb una pancarta en favor de la democràcia, crits de Volem Votar, agitant papers  i cantant 'On són les paperetes?" en implícita referència a les del referèndum convocat per l'1 d'octubre. Els manifestants han acomiadat els vehicles de la Guardia Civil amb expressions i cants de rebuig.


Fins al lloc dels fets s’hi ha desplaçat 12 membres de la guàrdia civil, 6 mossos d’esquadra i 2 agents de la policia local de Valls.

L'alcalde de Valls, Albert Batet, ha manifestat la seva sorpresa per l'escorcoll de la Guardia Civil, i ha assegurat que "en cap cas el seu ajuntament ha encarregat a ningú la impressió de paperetes", perquè es troba totalment fora de les seves competències municipals.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha expressat a través de xarxes socials el seu suport al setmanari el Vallenc i ha considerat que l'operació policial de la qual és objecte aquest mitjà de comunicació no va destinada a localitzar paperetes, sinó que el que busca és "la bronca".

¿Te ha resultado interesante esta noticia?