Público
Público

Ernest Maragall guanyaria les eleccions municipals a Barcelona, segons les enquestes

El candidat d'ERC es quedaria amb l'alcaldia de la ciutat, mentre Barcelona en Comú d'Ada Colau quedaria en segona posició i la candidatura de Manuel Valls, en tercera. La reducció a la meitat dels regidors del PDeCAT i els regidors de la CUP, que es mantindrien entre els 3 i els 4, deixarien el consistori sense majoria independentista. El PP no tindria representació política a la cambra per primer cop en la història. 

Imatge d'arxiu d'un ple de l'Ajuntament de Barcelona durant el present mandat. / Ajuntament de Barcelona.

efe

ERC guanyaria amb Ernest Maragall les eleccions municipals a Barcelona, de celebrar-se avui els comicis, en aconseguir entre 10 i 11 regidors dels 41 que formen el consistori, mentre el partit de l'alcaldessa Ada Colau, BComú, quedaria en segon lloc -entre 8 i 9 edils-, segons un sondeig que publica El Periódico.

Segons aquesta enquesta, elaborada pel Gabinet d'Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) entre el 2 i el 4 d'octubre, la plataforma liderada pel exprimer ministre francès Manuel Valls, que recolza Ciutadans, quedaria en tercer lloc amb 7 representants, dos més dels quals disposa ara Cs, el PSC també pujaria fins als 6 regidors, dos més que els actuals.

Els seguiria a continuació el PDeCAT que es quedaria amb 5 edils, davant dels 10 que va aconseguir l'antiga CiU, i la CUP, que passaria a disposar d'entre 3 i 4 regidors, uns resultats que implicarien que les formacions independentistes no tinguessin majoria absoluta en el consistori.

Segons aquesta enquesta, el PP quedaria fora del consistori barceloní per primera vegada des de les eleccions municipals després del franquisme.

Aquesta situació tornaria a deixar un escenari complicat per a la governabilitat del consistori barceloní, tal com ha succeït en l'actual mandat, en el qual l'alcaldessa Ada Colau està governant en minoria amb sol 11 edils, després d'haver trencat un pacte amb el PSC.