Público
Público

Esports L'Europa es declara oficialment antifeixista, antimasclista, antihomòfob, antiracista i antibullying

Els primers equips del CE Europa, entitat de la Vila de Gràcia, lluiran a partir del proper cap de setmana un lema amb aquests valors

Una imatge del gol que va certificar l'ascens de l'Europa a la Segona Divisió RFEF.
Una imatge del gol que va certificar l'ascens de l'Europa a la Segona Divisió RFEF. CE Europa

El Club Esportiu Europa, un símbol del barri de la Vila de Gràcia de Barcelona, ha donat un nou pas en el seu compromís social en declarar-se oficialment antifeixista, antihomòfob, antimasclista i antibullying. A partir d'aquest cap de setmana, a les samarretes dels seus primers equips masculí -que competeix a la Segona RFEF, la quarta divisió del futbol estatal- i femení -que ho fa a la Primera Nacional- s'hi llegirà el lema "Diem no al racisme, al feixisme, al masclisme, l’homofòbia i el bullying".

A través d'un comunicat, el club ha informat que el missatge també figurarà a diferents tanques i suports a l’estadi Nou Sardenya i les plataformes online. A més, l'entitat vol sotmetre a votació dels socis la modificació dels estatuts per incloure la declaració als mateixos i posarà en marxa diverses iniciatives i accions per fer-ho tangible. Segons el missatge del club escapulat, la decisió "s’ha pres tenint en compte les peticions i demandes de la base social i els valors del club".

"Per a nosaltres defensar aquests valors és una cosa natural. En un moment com l’actual, en què alguns donen espai a l’extrema dreta, és clau i també la nostra responsabilitat que alcem la veu per posicionar-nos sense complexes en contra d’aquests comportaments", explica Víctor Martínez, president del CE Europa. "Més enllà que l’esport, per ell mateix, és política, també parlem de la defensa d’uns drets humans que són innegociables. Els que els qüestionen trobaran a l’Europa de cara", afegeix. Entitat històrica amb més d'un segle de vida -va ser fundada el 1907-, el CE Europa supera els 650 socis i l'equip masculí va pujar de categoria el darrer estiu.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?