Público
Público

ESTUDI DEMOSCÒPIC Els socialistes recuperarien tres escons a Catalunya en cas de noves eleccions generals

Segons un estudi de JM&A per 'Público', els Comuns i el PP perdrien a Catalunya dos escons cada un. A tot l'estat, el PSOE quedaria a menys d’un milió de vots del PP i estaria molt a prop dels 100 diputats al Congrés

Hemicicle del Congrés, segons les estimacions de JM&A per 'Público', si se celebrassin eleccions generals a juliol de 2017.

públic

Els votants socialistes han recuperat la il·lusió i així es demostra en la seva intenció de vot. Si ara se celebressin unes eleccions generals, el PSC guanyaria a Catalunya tres escons més respecte als últims comicis. És a Catalunya on el PSOE recuperaria més diputats degut precisament a l’escenari actual del procés sobiranista.

Altres efectes d’aquest escenari es constaten en la resta de resultats: ERC guanyaria un escó més i el PDeCat el perdria, mentre que Catalunya en Comú i el PP perdrien dos escons cada un. Són dades del desk research del gabinet demoscòpic Jaime Miquel y Asociados per Público.

Remuntada del PSOE a tot l’estat

La victòria de Pedro Sánchez a les primàries socialistes ha catapultat el PSOE als sondejos electorals.L’estudi demoscòpic mostra una escalada espectacular del PSOE, que guanyaria 11 escons més a tot l'estat. El partit de Sánchez quedaria a menys d’un milió de vots del PP i estaria molt a prop dels 100 diputats al Congrés. 

Aquesta remuntada socialista es veu reforçada por la contínua caiguda de la base electoral del PP, que perdria més d’1,1 milions de vots i 13 escons, fins a quedar-se en 124, pràcticament al nivell del 20-D de 2015.