Público
Público

Exdirigents del Club Patí Vic van desviar presumptament gairebé un milió d'euros

Els Mossos descobreixen l'existència durant anys d'una comptabilitat paral·lela. Tres antics responsables de l'entitat van ser detinguts la setmana passada. 

El primer equip d'hoquei del Club Pati Vic. CP VIC

EUROPA PRESS

L'expresident del Club Patí Vic Miquel Altimires, l'exdirector tècnic Manel Domènech i l'assessor i exauditor del club Ferran Busquet -els tres de l'anterior junta directiva de l'entitat- presumptament van desviar 960.000 euros dels comptes sense acreditar la seva destinació, segons han informat els Mossos d'Esquadra aquest dimecres en un comunicat.

Els tres van ser detinguts el passat 27 d'abril en l'última fase de la investigació policial per delictes d'administració deslleial, apropiació indeguda, frau a la Seguretat Social, falsedat documental, falsedat comptable i concurs de creditors fraudulent. La investigació va arrencar al març del 2016 per encàrrec del Jutjat d'Instrucció 2 de Vic (Barcelona) davant la denúncia presentada per un soci de l'entitat esportiva per presumptes irregularitats econòmiques i comptables.

Els investigadors se centren en cobraments no justificats per part dels investigats de diners procedents dels comptes del club, una xifra que se situa entorn dels 960.000 euros. També s'ha aconseguit acreditar l'existència de múltiples pagaments no declarats als jugadors del primer equip d'hoquei sobre patins, motiu pel qual s'ha obert un nou procediment per un delicte contra la Seguretat Social.

Segons els Mossos, les investigacions han constatat l'existència i funcionament durant anys d'una comptabilitat paral·lela oculta als socis i a Hisenda i la Seguretat Social. S'han trobat "evidències clares" d'una ocultació de l'estat econòmic real en els anys investigats, i concretament entre 2008 i 2014 hi havia un dèficit d'1.175.010 euros, contra els 254.766 euros que es van declarar en els informes d'auditoria. A més, el 2010 l'anterior junta directiva va sol·licitar un crèdit d'1,6 milions d'euros a càrrec de l'entitat sense consentiment de l'assemblea de socis, suposadament per cobrir el "forat deficitari" no declarat, obviant inversions que s'haurien d'haver fet.

El Club Pati Vic és una de les principals entitats esportives de la capital osonenca, amb uns 2.000 socis i un palmarès en què hi figures quatre copes del rei i tres subcampionats d'Europa, entre d'altres èxits.