Público
Público

Facebook treballarà des de la torre Agbar en el control de continguts nocius

La companyia Conference Call Center (CCC) contracta nou plantes de l'emblemàtic edifici i obre un procés de selecció de cinc cents professionals per treballar al servei del gegant de les xarxes socials.

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

Torre Agbar / Turisme de Barcelona

La torre Agbar de Barcelona podria haver trobat com a llogatera la companyia californiana Facebook.

El gegant de les xarxes socials hauria decidit contractar l'espai de vuit  plantes, uns 9.000 metres quadrats, de l'edifici avui anomenat torre Glòries, per posar en funcionament un centre operatiu des del qual fer front a la generació de notícies falses.

Unes cinc centes persones començaran a treballar en els pròxims mesos en aquest edifici singular del districte 22@, segons que informa el diari Cinco Días
en un centre operatiu de control de continguts nocius de la xarxa social. 

Segons ha pogut saber aquest diari, la companyia Conference Call Center (CCC) ha obert un procés de selecció de professionals coneixedors de la comunicació a través d'Internet, amb coneixements, entre altres, de les llengües catalana, castellana, italiana, portuguesa, danesa i noruega, a més de tècnics informàtics.

Aquesta companyia, CCC, ja havia obert un altre centre de control de continguts a (Essen) Alemanya per Facebook, un model que replicarà ara a Barcelona. 

Es desconeix si aquest nou centre assumirà les funcions del d'Alemanya o treballarà de manera conjunta.

L'arribada del proveïdor de Facebook ve a pal·liar la fracassada implantació de l'Agència Europea de Medicaments a la torre que es va construir per iniciativa d'Aigües de Barcelona (AGBAR), dissenyada per l'arquitecte Jean Nouvel.

La companyia fundada per Mark Zuckerberg es troba compromesa en l'obligació de control·lar d'alguna manera els continguts nocius, entre ells les notícies falses (fake news), que es divulguen a través de la seva gegantina xarxa social. Recentment el propi Zuckerberg es va comprometre davant una comissió del Senat dels EUA a implementar canvis en la seva empresa per protegir els usuaris de la difusió d'aquest tipus de continguts.

L'Ajuntament donarà facilitats

El regidor d'Ocupació, Empresa i Turisme de Barcelona, Agustí Colom, ha explicat aquest dilluns que l'Ajuntament es posarà en contacte amb l'empresa CCC per facilitar el seu aterratge a la capital catalana de l'empresa que gestionarà el centre operatiu de Facebook contra les notícies falses des de la Torre Glories.

En declaracions als mitjans, el regidor ha assenyalat que el fet que l'empresa Competence Call Center (CCC) vulgui instal·lar-se a Barcelona és una bona notícia que prova "el dinamisme econòmic de la ciutat en els últims anys i la seva capacitat d'atreure talent i inversió i de sobresortir en un sector emergent, com el de les noves tecnologies, en el qual Barcelona vol destacar".

El regidor ha considerat que la Torre Glòries "és una bona ubicació" per a les oficines del CCC per la inversió que suposa i per l'oportunitat de desenvolupament laboral que comporta per al talent local.

L'ex tinent d'alcalde d'empresa i president del grup socialista Jaume Collboni, ha coincidit amb Colom en què la instal·lació d'un centre de Facebbok a la Torre Glories "és una gran notícia".

També el president del grup del PP, Alberto Fernández, ha celebrat com a bona notícia "L'arribada d'@facebook a #Bcn" amb una piulada a xarxes socials en la qual ha destacat la creació de 500 llocs de treball. "Malgrat el 'procés' i (Ada) Colau, -afegeix- Barcelona té un ADN propi que la fa única. Aquest exemple ha de servir de referent per recuperar la confiança i enfortir la marca Barcelona", ha escrit.