Público
Público

La Fiscalia investiga Mossos per identificar a persones que retiraven llaços grocs

Considera que aquesta acció policial podria ser "arbitrària, carent de fonament legal i discriminatòria per raó de la ideologia". La Fiscalia dóna 15 dies al comissari en cap dels Mossos i a l'alcalde de l'Ametlla de Mar per explicar quin criteri van aplicar els agents per identificar als implicats.

Un lazo amarillo cuelga en el Pati dels Tarongers del Palau de la Generalitat tras el acto de posesión del nuevo Govern. EFE/Quique García

PÚBLIC

La Fiscalia Superior de Catalunya investiga als Mossos d'Esquadra i les policies locals per les identificacions dels grups de persones que retiraven llaços grocs a l'espai públic. Els fets van ocòrrer el passat 18 d'agost a la comarca de la Ribera d'Ebre, on Mossos van identificar 14 persones per aquest motiu. Fiscalia també fa referència a les identificacions d'aquest cap de setmana a l'Atmetlla de Mar.

Segons l'escrit, aquesta acció policial podria ser "arbitrària, carent de fonament legal i discriminatòria per raó de la ideologia". La Fiscalia dona 15 dies al comissari en cap dels Mossos perquè aclareixi quin criteri van utilitzar els agents per dur a terme aquesta acció, a més d'identificar els policies implicats. També demana el mateix per l'alcalde de l'Atmetlla de Mar pel que fa a la policia local.

La decisió del fiscal es desprén de la denúncia de l'exdiputat de Ciutadans, José Domingo, president de l'associació Impulso Ciudadano.

Identificacions a l'Ametlla

Aquest dissabte, la policia local de l'Ametlla de Mar va identificar i denunciar vuit persones per pintar un llaç groc de la rotonda de l'entrada del poble de vermell, de forma que hi quedés dibuixada una bandera espanyola. Entre els identificats hi ha el periodistas Arcadi Espada, un dels firmants del manifest que va donar inici al naixement de Ciutadans.

L'alcalde va anunciar els fets per les seves xarxes socials, qualificant de "delinqüència organitzada" i de "bitxos" els participants de l'acció: