Público
Público

La Fiscalia recorre la decisió de García-Castellón d'enviar la causa del Tsunami Democràtic al Suprem

El ministeri públic ja va presentar un altre recurs contra la resolució inicial del jutge de l'Audiència Nacional, que vol que s'investigui per terrorisme l'expresident Carles Puigdemont, la secretària general d'ERC, Marta Rovira, i 10 persones més 

Acción del Tsunami Democràtic en el Camp Nou durante el Barça - Real Madrid de diciembre de 2019. / EFE
Imatge d'arxiu d'una acció de Tsunami Democràtic  Gloria Sánchez / Europa Press.

La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha interposat un recurs contra l'acord del magistrat del jutjat central d'instrucció número 6, Manuel García-Castellón, d'elevar la causa del Tsunami Democràtic al Tribunal Suprem perquè investigui per terrorisme l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, el membre de la Mesa del Parlament Ruben Wagensberg, la secretària general d'ERC, Marta Rovira, i nou persones més.

Cal recordar que la Fiscalia ja va recórrer la resolució inicial de l'Audiència Nacional en què el jutge demanava investigar Puigdemont, Wagensberg, Rovira i la resta d'encausats per terrorisme en el marc de la causa del Tsunami Democràtic. El mateix magistrat que aquest dimecres ha demanat a les autoritats de Suïssa que localitzin la secretària general d'ERC.

Tot plegat suposa un nou pas en l'ofensiva de determinats sectors judicials contra la Llei d'amnistia, llei que hauria d'incloure els encausats pel Tsunami.

"Flagrant contradicció"

En l'escrit, la Fiscalia recorda que encara no s'ha resolt el seu recurs previ. A més, posa de manifest la "flagrant contradicció" de l'instructor quan en l'anterior resolució negava que fos procedent realitzar una exposició raonada, perquè calia "concretar amb major precisió la participació en els fets" dels investigats.

Segons la Fiscalia, "la remissió de l'exposició raonada ve a ser una mena de reforma d'ofici de la resolució sense cap fonament, sense nous fets acreditats i sense que s'hagi practicat cap diligència que hagi recollit nous indicis de responsabilitat criminal respecte als aforats". Això, afegeix, va en contra de l'article 267.1 de la Llei Orgànica del Poder Judicial, que impedeix als òrgans judicials modificar les resolucions que pronunciïn després de signar-les excepte per fer aclariments, "que no resulta ser el cas".

¿Te ha resultado interesante esta noticia?