Público
Público

POLICIES DE CATALUNYA La Fiscalia tensa relacions amb els Mossos d'Esquadra

El departament d'Interior ha informat que ha rebut una nota del ministeri públic a Barcelona segons la qual a partir d'ara els fiscals deixaran de donar classes a l'escola on estudien els candidats a formar part de dels cossos catalans de policia i de bombers

Acte de l'Escola de policia de Catalunya a Mollet del Vallès / ISPC

EFE

La Fiscalia Provincial de Barcelona ha notificat avui a la Conselleria d'Interior que els seus membres deixaran de donar classes a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), l'escola de policia per a Mossos d'Esquadra i policies locals, que aquest divendres inicia el seu curs acadèmic 2017-2018.

Fonts de la Conselleria d'Interior han informat que la Fiscalia de Barcelona els ha anunciat que a partir d'ara ja no s'enviaran a professors per donar classes a l'institut, en el qual es formen els futurs policies, a més de bombers i altres cossos d'emergències.

La decisió de la Fiscalia es produeix en l'actual context polític a Catalunya, en què el ministeri públic s'ha querellat contra el Govern per la convocatòria del referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre, i  ha demanat l'empresonament del major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, a qui acusa de sedició. L'Audiència Nacional va desestimar els arguments de la defensa i el va deixar en llibertat, però amb mesures cautelars tals com la prohibició de sortir a l'estranger i l'obligació de comparèixer al jutjat cada 15 dies. 

El conseller d'Interior, Joaquim Forn, presidirà aquest divendres l'obertura de l'any acadèmic 2017-2018 de l'ISPC, situat a Mollet del Vallès (Barcelona), en un acte al qual també està prevista l'assistència del major Josep Lluís Trapero, així com els caps de les escoles de Policia i de Bombers i Protecció Civil, la comissaria Alícia Moriana i l'inspector Josep Maria Juncosa, entre d'altres. No està confirmada l'assistència en aquesta ocasió de representants del govern espanyol, de la Guàrdia Civil, de la policia espanyola ni de l'exèrcit.

El ministeri públic, a més, té previst demanar a la jutgessa de l'Audiència Nacional Carmen Lamela que notifiqui a la Generalitat les esmentades mesures cautelars adoptades contra el major Trapero, la qual cosa podria anar implícitament acompanyada d'una petició de separació del seu càrrec, encara que el conseller Forn s'hi oposi.