Público
Público
DESESCALADA CORONAVIRUS

La Generalitat limita a un màxim de 20 persones les festes particulars de la revetlla de Sant Joan

Les festes organitzades en llocs tancats podran ser de 80 persones, i les que s'organitzin en llocs oberts en podran encabir un màxim de 800, mantenint la distància de seguretat de dos metres.

Una imatge de la nit de Sant Joan de l'any passat a Barcelona. ACN / ELISENDA ROSANAS
Una imatge de la nit de Sant Joan de l'any passat a Barcelona. ACN / ELISENDA ROSANAS

ACN

Protecció Civil de la Generalitat ha explicat aquest divendres com podran ser les festes de Sant Joan enguany, òbviament diferents de les d'anys anteriors, perquè no podran ser tan massives. Si es manté la normativa actual i tot Catalunya està en fase 3 el 23 de juny, les festes particulars podran ser d'un màxim de 20 persones, les festes organitzades en llocs tancats podran ser de 80, i les que s'organitzin en llocs oberts podran encabir un màxim de 800 persones assegudes i mantenint la distància de seguretat de dos metres.

En les festes populars a les platges o en altres llocs amplis, les policies locals hauran de vigilar que els grups siguin d'un màxim de 20 persones i puguin mantenir la distància de seguretat amb els altres grups. En una compareixença del conseller d'Interior, Miquel Buch, la directora general de Protecció Civil, Isabel Ferrer, i el director adjunt de Protecció Civil, Sergio Delgado, tots tres han insistit que a la precaució habitual d'aquesta festa amb els petards, coets, fogueres, cremades i incendis forestals s'hi sumarà les noves precaucions sorgides arran de la pandèmia de Covid-19, sobretot les mascaretes, la neteja de mans i la distància social de seguretat.

Les festes particulars, entre amics i familiars, estaran limitades a grups de 20 persones, però aquests podran acudir a llocs habituals de les revetlles, com les platges o les places. Serà allà on les policies locals hauran de limitar l'accés per evitar que els diversos grups estiguin massa a prop entre ells, com passa de dia a l'hora de permetre passejar, fer esport, prendre el sol o banyar-se. Delgado ha admès que les grans concentracions a les platges és un dels aspectes que més els preocupen per ser possibles fonts de contagis. Per això, ha demanat responsabilitat a la ciutadania.

Dues de les recomanacions específiques per aquesta revetlla, és que no es portin ampolles de gel hidroalcohòlic a les butxaques quan es tirin petards, ja que el gel és inflamable i pot suposar un risc. Per això, Protecció Civil recomana als que hagin de tirar petards rentar-se les mans abans amb aigua i sabó i no compartir els objectes amb ningú més. Les mascaretes no són inflamables, però també es poden cremar o fer-s'hi un forat si els cau alguna espurna. Per això també es recomana mantenir una gran distància entre les metxes i les mascaretes.