Público
Público
coronavirus

El Govern espanyol prorrogarà l'estat d'alarma almenys 15 dies més

Així ho ha comunicat Pedro Sánchez als presidents autonòmics en la reunió telemàtica celebrada aquest diumenge.

Sánchez cita de nuevo a los presidentes autonómicos a una videoconferencia para el próximo domingo
La reunió telemàtica del president del Govern, Pedro Sánchez, amb els presidents autonòmics de la setmana passada.

efe

El president de Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha confirmat als presidents autonòmics que l'estat d'alarma s'allargarà a Espanya quinze dies més, segons han confirmat a Efe fonts autonòmiques.

Sánchez ha comunicat aquest diumenge la decisió de l'Executiu, que necessitarà l'autorització de Congrés, segons marca la Constitució, en l'inici de la seva intervenció durant la videoconferència que manté amb els presidents de les comunitats i ciutats autònomes per tractar l'emergència del coronavirus.

La prolongació de l'estat d'alarma coincidirà amb la Setmana Santa: el 12 d'abril és Diumenge de Resurrecció. El cap de l'Executiu compareixerà davant l'opinió pública i els mitjans quan finalitzi la videoconferència amb els vicepresidents.

Prèviament, els responsables tècnics dels ministeris de Sanitat, Defensa, Interior i Transports informaran i respondran a qüestions tècniques en roda de premsa telemàtica prevista a les 12:30 hores.

Segons les últimes xifres proporcionades pel Ministeri de Sanitat, a l'Estat hi ha 28.572 contagiats de coronavirus, 1.720 morts i 2.575 donats d'alta.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?