Público
Público

El govern de Junts a Sant Vicenç de Castellet es nega a retirar el nom franquista de tres carrers del municipi

L'anterior executiu, amb ERC al capdavant, havia acordat substituir la nomenclatura per noms de dona

Pla general del públic al Ple de Sant Vicenç de Castellet, amb cartells en contra dels noms franquistes - Imatge cedida a l'ACN

Públic

L'Ajuntament Sant Vicenç de Castellet (Bages), governat per Junts amb majoria absoluta, ha decidit mantenir els noms franquistes de tres carrers del municipi. L'anterior executiu, amb ERC al capdavant, havia acordat substituir la nomenclatura per noms de dona, però el govern actual ha revocat la decisió en el ple celebrat dijous al vespre.

Es tracta dels carrers Bisbe Perelló, Mossèn Joan Orriols i Mestre Aubert, de marcat caràcter franquista. L'alcalde, Dani Mauriz, ha defensat que la decisió es va prendre "des de la imposició, de manera unilateral i sense tenir en compte l'opinió dels veïns". Mauriz, però, ha deixat clar que el govern municipal no està en contra de canviar el nom de les vies franquistes, però considera que el primer que s'hauria d'haver fet era consultar-ho amb els veïns afectats.

Es tracta dels carrers Bisbe Perelló, Mossèn Joan Orriols i Mestre Aubert, de marcat caràcter franquista

Per la seva banda, ERC ha qualificat la decisió de revocar l'acord "d'intolerable" i ha afegit que va en contra de "la dignitat històrica i la memòria". A finals de març d'aquest any, Sant Vicenç de Castellet va celebrar una consulta -no vinculant- per triar tres noms de dona per substituir els noms dels carrers franquistes, que va comptar amb la participació de 136 veïns del municipi. Els noms que van sortir escollits van ser Maria Gispert, Marina Torres i Clara Campoamor, ratificats posteriorment en un ple per majoria absoluta.

Ara, el govern municipal, amb Junts al capdavant, ha decidit no fer el canvi emparant-se amb un escrit que va presentar una veïna contrària al canvi de nom dels tres carrers i on recollia més de 250 signatures.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?