Público
Público
LA LLUITA CONTRA LA COVID

Els adolescents d'entre 12 i 15 anys ja poden demanar cita per vacunar-se

El Govern ha obert aquest dimecres la vacunació a la nova franja d'edat. L'Executiu tambe demana allargar el toc de queda dues setmanes i n'endureix l'aplicació als municipis. Redueix a 250 els casos per 100.000 habitants per aplicar-lo

Persones que han rebut la vacuna de la Covid esperen assegudes uns 15 minuts al poliesportiu L'Olivera de Sant Boi de Llobregat, convertit en punt de vacunació.
Persones que han rebut la vacuna de la Covid esperen assegudes uns 15 minuts al poliesportiu L'Olivera de Sant Boi de Llobregat, convertit en punt de vacunació. Laura Fíguls / ACN

Els adolescents de 12 a 15 anys podran demanar cita per vacunar-se contra la covid-19 a partir d'aquest dimecres. Així ho va anunciar el president del Govern, Pere Aragonès, en roda de premsa aquest dimarts. Fins ara, la vacunació estava oberta a partir dels 16 anys i a partir de demà ho estarà ja per a tots els col·lectius susceptibles, ara per ara, de rebre el vaccí. Aragonès ha destacat la importància que els més joves s'immunitzin per "facilitar el bon funcionament" dels centres de secundària, batxillerat i FP de cara al curs vinent. "Hem de començar el curs amb la major immunitat als centres educatius", ha manifestat.

Per això, ha fet una crida a tots els joves, i a les seves famílies, a demanar cita. D'aquesta manera, s'obre la vacunació per als nascuts entre el 2006 i el 2009. Els menors que hagin nascut el 2009 han d'haver complert els 12 anys per vacunar-se. En total, la nova franja d'edat aplega unes 300.000 persones.

Aquestes hauran de demanar cita de la mateixa manera que ho fan la resta de col·lectius, a través del portal web habilitat. El Departament de Salut ha recordat però que els menors de 16 anys han d'anar a vacunar-se acompanyats dels pares o el tutor legal.

80.000 dosis disponibles

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha fet també una crida al conjunt de la població a demanar cita per vacunar-se. Segons ha explicat, hi ha unes 80.000 dosis disponibles. Ha recordat que és possible vacunar-se el vaccí allà on s'estigui estiuejant però ha demanat que es tingui en compte que la segona dosi s'haurà d'administrar al mateix lloc.

D'altra banda, la portaveu ha anunciatque la Generalitat tornarà a demanar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el confinament nocturn per a diversos municipis per frenar els contagis de covid-19. Aquest cop ho farà per a dues setmanes i no per a una com ha vingut fent. A més, s'han endurit els paràmetres per decidir els municipis que l'apliquen, ja que s'ha reduït de 400 a 250 el límit de casos de Covid per cada 100.000 habitants per formar-hi part. En el moment de la roda de premsa, s'estava acabant d'ultimar la llista dels municipis on s'aplicarà la mesura. Plaja ha explicat que tot i que els contagis baixen, la pressió a les UCI és "altíssima" i és necessari reduir-la.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?